Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EBA öğrenci kurs kayıt başvuruları nasıl yapılır? E-Kurs ne zaman başlayacak? | EBA Giriş

        Normal öğretime destek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan E-Kurs eğitimlerinin yeni sezon başvuruları bugünsona eriyordu. Fakat yaşanan yoğunluk nedeniyle bu süre uzatıldı. Peki EBA öğrenci kurs başvuruları nasıl yapılacak? Kurslar ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar...

        EBA BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

        Yaşanan sıkıntılar nedeniyle başvuru yapamayan öğrencilerin mağdur duruma düşmesini engellemek amacıyla süre uzatıldı. Başvurular 29 Eylül Perşembe günü 17.00'a kadar devam edecek.

        KURSLARA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

        Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları,resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ilemezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

        5.2. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülüüzerinden başvuru yapar.

        5.3. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verileceke-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okullarıtercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

        5.4. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulunduklarıilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kursmerkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

        5.5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaatederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

        5.6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenlerarasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.

        5.7. Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba dersiçeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik denemesınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olanöğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGMtarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

        E-KURS ÖĞRENCİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        https://e-kurs.eba.gov.tr/

        KURSLAR 3 EKİMDE BAŞLAYACAK

        27 Eylül Salı günü son başvurusunun yapılacağı 2016-2017 öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları, 03 Ekim Pazartesi günü ilk dersine başlayacak, 15 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. 13-19 Şubat tarihlerinde başvurusu yapılacak 2. dönem kursları ise 27 Şubat 2017 tarihinde öğrenime başlayacak. İkinci dönem kursları ise 04 Haziran 2017'de son bulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ