Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak ve Derik şehitleri memleketlerine uğurlandı

        Şırnak'ta şehit düşen 6 asker için tören düzenlendi. Şehitlerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

        Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin Şırnak-Van karayolundaki kontrol noktasına roketle ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 6 güvenlik görevlisi şehit olmuştu.

        Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

        Törenin ardından şehitler Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek'in cenazesi (22) Afyonkarahisar'a, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Alda'nın (23) cenazesi Kayseri'ye, Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin (23) cenazesi Aydın'a, Jandarma Uzman Onbaşı Burak Perçin'in (22) cenazesi Samsun'a, Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç'in (26) cenazesi Adana'ya, Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Tosun'un (24) cenazesi İstanbul'a uğurlandı.

        DERİK'TE 3 ŞEHİT İÇİN TÖREN

        Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 askerden, 3'ünün naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

        Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi girişindeki Tepedağ köyü mevkiinde dün 08.30 sıralarında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş ile Jandarma Uzman Çavuşlar Enes Kaya, Sedat Yıldız ve Mustafa Alparslan şehit olmuştu. Patlamada, 4 asker ile 2 korucu da yaralanmıştı.

        Şehitlerden Astsubay Darbaş ile Jandarma Uzman Çavuşlar Kaya ve Yıldız için uğurlama töreni düzenlendi. Selen Kışlası'nda düzenlenen törene, İl Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 70. Mekanize Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzci, şehit yakınları ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

        Tören, şehitlerin naaşlarını katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Kemal Çetinkol, "Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, şüphesiz ki en kıymetli varlığınızı yitirdiniz. Sizin acınızı ne kadar paylaşsak da hafifletemeyiz. Ancak bizler de en yakınını kaybetmiş olmanın acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Onlar sizin yakınınız olduğu kadar bizim de bir aile üyemizdir. Aramızdan ayrılmış olsalar da onlar, insanoğlunun erişebileceği en yüksek mertebede bulunmaktadır. Vatanımızın kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz, sizi kaybetmiş olmanın verdiği acımız sonsuzdur. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Uğrunda can verdiğiniz vatan toprağında al yıldızlı al bayrağın gölgesinde sonsuza dek huzur içinde uyuyun. Kanınızın son damlasına kadar savunmaya ant içtiğiniz emaneti devralıyoruz. Bu emanet sizin ve diğer şehitlerimizin kutsal emaneti olarak ilelebet muhafaza edilecek, asla kirletilmesine izin verilmeyecektir" dedi.

        Tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehitler için dua etmesiyle sona erdi.

        Törenin ardından Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın naaşı memleketi Çorum, Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın naaşı memleketi Konya, Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız'ın naaşı ise memleketi Osmaniye'ye gönderildi.

        Aynı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alparslan için ise Diyarbakır'da tören yapılacağı öğrenildi.(İHA)

        ŞEHİTLERİN BABAOCAKLARINDA YAS VAR

        Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından yol kontrolünü sağlayan askeri time roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı ve ardından yaşanan çatışmada şehit düşen 6 askerin askerin ailelerine şehadet haberi verildi. Şehit haberini alan askerlerin baba evlerinde yas var.

        ŞEHİT HABERİNİ ALAN AİLE YIKILDI

        Jandarma astsubay 22 yaşındaki Yunus Çiçek'in acı haberi Afyonkarahisar'daki baba ocağına ulaştı. Şehit astsubay Yunus Çiçek'in anne ve babasına acı haber, yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Havva ve Yılmaz Çiçek çifti, oğullarının şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu belirtilen şehit astsubay Çiçek'in 2 kardeşi olduğu kaydedildi.

        EN BÜYÜK HAYALİ OTOMOBİL ALMAKTI

        Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin Mutaflar Mahallesi'ndeki baba ocağına haberi, askeri yetkililer ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer verdi. Çiftçilik yapan baba Ramazan Güneri ve anne Saliha Güneri şehit haberiyle yıkıldı. İki yıllık uzman çavuş olan 23 yaşındaki Süleyman Güneri'nin şehit haberi üzerine yakınları, komşuları ve sevenleri babaevine akın etti. Şehit uzman çavuş Süleyman Güneri'nin Batman'da vatani görevini yapan kardeşi Tayfun Güneri'nin terhisine 35 gün kaldığı bildirildi. Şehit uzman çavuş Güneri'nin en büyük hayalinin otomobil almak olduğu öğrenildi.

        10 GÜN ÖNCE NİŞANLANDI

        Jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Mehmet Alda'nın şehit haberini inşaat işçisi baba Ömer Alda, çalışmak için gittiği Rize'de aldı. Mehmet Alda'nın acı haberi, Melikgazi İlçesi Osmanlı Mahallesi Altınlı Sokak'ta yaşayan ailesine ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberi, yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde anne Kiraz Alda'ya verildi. İnşaat işçisi baba Ömer Alda ise acı haberi çalışmak için gittiği Rize'de aldı. 10 ün önce akrabası Aslı Alda ile nişanlanan Mehmet Alda'nın sosyal paylaşım sitesinden son paylaşımda, "Cennet koktu yine her yer. Çünkü şehit düştü asker. Şehidimiz var" paylaşımı yaptığı görüldü.

        2 AY ÖNCE DÜĞÜN YAPMIŞTI

        Şehit uzman çavuş 26 yaşındaki Tolga Özdinç'in Çukurova İlçesi Kurttepe Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri heyet, haberi ailesine verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Hakkı Özdinç ve anne Havva Özdinç ile şehidin 2 aylık eşi Funda Özdinç, gözyaşlarına boğulup sinir krizi geçirdi. Şehit uzman çavuş Özdinç'in anne ve babası ile eşine hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Yaklaşık bir yıldır Şırnak'ta görev yapan Tolga Özdinç'in, son olarak kendi düğününde memleketine geldiği belirtildi. Şehit uzman çavuş Özdinç'in, bir kardeşinin de Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde polis olarak görev yaptığı bildirildi.

        BİR SÜRE ÖNCE BABASINI KAYBETMİŞ

        24 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Tosun'un şehit olduğu haberi, Ümraniye'deki annesine verildi. Şehit haberini alan anne sinir krizi geçirdi. Bekar olan şehit uzman çavuş Hüseyin Tosun'un bir süre önce de babasını kaybettiği öğrenildi.

        YAKIN ARKADAŞI DA 3 AY ÖNCE ŞEHİT OLMUŞ

        Uzman Çavuş Burak Perçin'in şehit haberi, İstanbul Tuzla'da yaşayan ailesine verildi. Şehit Perçin'in yakın arkadaşı Uzman Çavuş Ömer Harun Demir'in de 3 ay önce Şırnak Elmalı Tepe Üs Bölgesi'nde çıkan çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

        Uzay KESMEN/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ