Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da 26 aracı kundaklayan Mazlum Arı isimli PKK'lı terörist yakalandı

        İstanbul Avcılar'da park halindeki 26 aracın kundaklanması olayını organize ettiği belirlenen yasadışı bölücü PKK örgütü üyesi Mazlum Arı adlı terörist yakalandı.

        İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğünün ortak çalışması ile yakalanan Mazlum Arı'nın örgütün sözde "3. Bölge sorumlusu" olduğu, sınır ötesinde YPG’ye yönelik operasyonlara karşı polis karakollarına saldırı planladığı ve bu amaçla keşif yaptığı tespit edildi.

        İstanbul Avcılar’da 11 Eylül 2016 günü sabah 04.30 sıralarında yüzleri maskeli kişiler, 26 aracı benzin dökerek kundaklamıştı. Alev alan araçları mahalleli itfaiye gelene kadar kendi imkanlarıyla söndürmüştü.

        Araçları, ellerinde benzin ve meşaleyle olay yerine gelen yüzleri maskeli bir grubun yaktığı belirlenmişti. Araştırma sonucu eylemi, PKK terör örgütünün "3. Bölge sorumlusu" Mazlum Arı’nın gerçekleştirdiği belirlendi. Mazlum Arı’nın "İbrahim" kod ismi ile Avcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir bölgesinde son dönemde örgütsel toplantılar yaptığı, eylem talimatları verdiği ve silah temini gerçekleştirdiği tespit edildi. Eylemde Arı’ya terör örgütünün gençlik yapılanması DGİ mensubu bir grup gencin eşlik ettiği belirlendi.

        Şüpheli Mazlum Arı, Güvercintepe’deki bir kahvehaneye gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

        Mazlum Arı’nın TSK’nın sınır ötesinde YPG’ye yönelik operasyonlarına tepki göstermek amacıyla ses getirici eylemler planladığı, bölgedeki polis noktaları ve karakollarda keşif çalışması yürüttüğü belirlendi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        TUTUKLANDI

        Avcılar'da 26 aracı benzin dökerek yaktığı ileri sürülen şüpheli, "Silahlı terör örgütü üyeliği ve mala zarar verme" suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Avcılar'da 11 Eylül günü 26 aracın benzin dökülerek yakılması olayının ardından emniyet birimlerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, şüphelinin Mazlum A., olduğu, yine bu kişinin PKK'nın sözde Küçükçekmece, Başakşehir ve Avcılar sorumlusu olduğu tespit edilmişti. Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan bir işyerine 13 Eylül'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Mazlum A., emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan Mazlum A., "terör örgütü üyeliği ve mala zarar verme" suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ