Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan Diyarbakır'da 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

        AK Parti İstanbul ve Diyarbakır İl Başkanlığı arasında ‘Gönül Köprüsü' projesi başlatıldı.

        Proje kapsamında 10 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı. Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'ne bağlı, Küçükkadı, Karabağ ve Tanışık Köyü okullarındaki öğrencilere yapılan kırtasiye yardımına, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, il başkan yardımcıları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve STK temsilcileri katıldı.

        Yapılan kırtasiye yardımıyla çocukların yüzü gülerken, Selim Temurci çocuklarla yakından ilgilendi, onlarla sohbet etti. Temurci TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerin İstanbul'a geziye götürüleceğinin sözünü verdi.

        TANIŞIK'A ZİYARET

        Selim Temurci, terör örgütü PKK mensupları tarafından 15 ton bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda, 16 kişinin hayatını kaybettiği Merkez Yenişehir İlçesi Tanışık Köyü'nü ziyaret etti. Temurci burada öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı. Türkiye'de söylemin artık eyleme geçmesi gerektiğini söyleyen Temurci, "Bizi yaradan kardeş kılmış kim ayırabilir ki? Bu kardeşlik söylemden, eyleme geçecekse biz mutlaka sahada hep birlikte olmayız. Kimsesizin, haksızlığa uğrayanların, zulme uğramış herkesin yanında olmayız" dedi.

        "İNSAN YETİŞTİRELİM"

        Bu topraklarda gerçekleştirilen her projenin insan yetiştirmekten daha değerli olmadığı belirten Temurci şunları söyledi: "Diyarbakır'da 3 köy okulunu ziyaret ettik. Dereceye giren çocukları gördük, onların yüzündeki gülümsemeyi, gözlerindeki ışıltıyı gördük. Bu bölgenin yeni Turgut Özalları, yeni liderleri, bu bölgenin değerleriyle, medeniyetiyle kendini insan sananların bu topraklarda yetişmesi lazım."

        "BİRLİKTE YAŞAYALIM, BİRLİKTE ÖLELİM"

        Birbirimize tutunmak için Diyarbakır'da olduğunu belirten Temurci; "Bu bölgeye sanatçılarımız, fikir adamlarımız, siyasetçilerimizle geleceğiz. Eğer öleceksek birlikte öleceğiz, yaşacaksak birlikte yaşayacağız. Böyle düşünerek hareket edersek, terör kardeşliğimizi, huzurumuzu topraklara dar edemez. Mutlaka bu topraklardan bu zalimleri söküp atacağız. Bu duyguyla buradayız. Bu bir siyesi faaliyet değil, bu toprakların insanı olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımızı seslendirmek adına buradayız. Buradaki acıyı hisseden insanlar olalım. Kardeşlik aksiyona dönüşmeden hiçbir anlam ifade etmez. Sahada olmak, birbirimize tutunmak için Diyarbakır'dayız. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" diye konuştu.

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ