Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Engelli sporcu Nazmiye Muslu Muratlı Habertürk'e konuştu

        Doğuştan kalça çıkığı olan Nazmiye Muslu Muratlı (37), 2004’te 25 yaşındayken bir arkadaşının ailesinin ısrarıyla spora başladı. Halterde kırdığı rekorlarla Türkiye’ye dünya ve Avrupa şampiyonluklarında onlarca madalya kazandırdı. Başarılı sporcu, 2014’te Muhsin Muratlı ile evlenerek hayatında yeni bir sayfa açtı. Halen Konya Meram Belediyesporlu olan Muratlı, 41 kiloda 104 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdığı 2016 Rio Paralimpik Oyunları dönüşünde Habertürk’e konuştu.

        Son olimpiyatlar öncesi boyun fıtığı, yırtık ve sinir sıkışması nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Muratlı, çalışma sonucu madalyaya ulaştığını söyledi. Dünya ve Avrupa şampiyonluğunda vaat edilen ödülleri tam alamamaktan yakınan Muratlı “2005, 2007, 2011, 2013, 2015’te 5 Avrupa şampiyonluğum var. 2005 ve 2007 yıllarında aldım, diğerleri ise verilmedi.

        2010 Malezya dünya şampiyonasında dünya rekorunu kırdım. Ödülüm 580 ya da 680 cumhuriyet altınıydı. 180 bin TL aldım. Ödül yönetmeliğinde ‘verilebilir’ diyor. Bu, ‘verebiliriz de vermeyebiliriz de’ algılanıyor. Bunu kendim branşım -engelli halter- için söylüyorum. Londra’da rekorla birlikte 2 bin altın aldık. Bu yıl 1000 altına düştü. Öbür branşlara veriliyor” dedi.

        ‘FEDERASYON PASİF KALIYOR’

        Olimpiyatlarda Beytullah ve Sevilay isimli çocukların kendisini çok etkilediğini belirten Muratlı, “Beytullah’ın babası yanındaydı ama kolları olmayan 13 yaşındaki Sevilay’ın ailesi yanında yoktu. Bu çocuk yemek yiyemiyor, lavaboya gidemiyor. Ben yedirdim. Arkadaşlar da yardım etti. Yanında bayan hocası vardı ama bu çocuğun banyosu, saçı var... O çocuk Türkiye’yi temsil ederken annesi de yanında olmalıydı. Maalesef sağlam sporculara verilen destek bize verilmiyor. Federasyonumuz biraz pasif kalıyor” dedi.

        ÜMRAN AVCI/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ