Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte İngiltere Dışişleri Bakanının (Boris Johnson) Çankırı'daki evi / video

        Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyündeki bakan Johnson'un köylüleri, Johnson'un sülalesinin bölgede "Sarıoğlangiller" olarak adlandırıldığını söylediler.

        Köylülerinden Mehmet Ali Atmaca, Boris Johnson'ın sülalesiin köyde "Sarıoğlangiller" lakabıyla tanındığını ifade ederken, köy sakinlerinden Musa Şekerci, Bakan Johnson'ın dedesi Ali Kemal Bey'in ilk yaşadığı evi gösterdi ve geçmiş yılarda Johnson'ın yakınlarının köyü ziyaret ettiğini anlattı. Johnson'ın ailesinin Almanya, İngiltere gibi ülkelerde olduğunu belirterek, özel günlerde zaman zaman köyü ziyaret ettiklerini vurguladı. Şekerci, Johnson'ı ata toprakları olan Kalfat köyüne davet etti.

        Bakan Boris Johnson'ın dedesinin kapı komşusu olan Yaşar Kaya da Johnson'ın akrabalarını geçmiş dönemlerde evlerinde misafir ettiklerini bildirdi. Kaya, kendisinin bu aileyi tanımadığını fakat büyüklerinin bu aile ile sıkı bağları olduğunu kaydetti.

        Köy sakinlerinden 80 yaşındaki Zeynep Usta da Johnson'ın dedesi Ali Kemal Bey ile tanıştıklarını fakat Johnson'ı tanımadıklarını anlattı.

        Öte yandan İngiltere'nin dışişleri bakanı Boris Johnson, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretinin ardından gazetecilerin Çankırılı mısınız sorusuna, 'Kalfatlıyım' yanıtını vermişti.

        Gazeteci Ali Kemal'in torunu olduğu bilinen Türk Kökenli İngiliz Bakan Johnson'un babası Stanley Johnson'un 2008 yılında Kalfat'ı ziyaret ettiğini ifade eden köy sakinleri, Bakan Johnson'u da ata topraklarında misafir etmek istediklerini kaydetti.

        (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ