Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS tercihleri ne zaman? ÖSYM 2016 DGS tercih tarihini açıkladı!

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların merakla beklediği tercihlerin tarihi belli oldu. Peki DGS tercihleri ne zaman yapılacak? Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

        2016-DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

        ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; 2016 DGS tercih işlemleri, 30 Eylül 2016 tarihinde başlayacak, 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

        2016-DGS Tercih Kılavuzu ve tercih işlemleri 30 Eylül 2016 tarihinde adayların erişimine açılacaktır.

        SONUÇLAR 24 EYLÜL'DE AÇIKLANDI

        DGS sonuçlarının, ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciktiği yer aldı. 23 Eylül Cumagünü açıklanacağı belirtilen sonuçlar, 24 Eylül Cumartesi sabah saatleri itibariyle öğrencilere sunuldu.

        2016-DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

        YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

        Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ