Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da su borusu patladı, inşaat çöktü

        Başkent'te 4 ay önce patlayan su borusu nedeniyle önündeki yol çöken apartmanın yan tarafındaki şantiyede, yine su borusunun patlaması nedeniyle göçük meydana geldi. İnşaatın temelini dolduran suyun seviyesi, göçükte kalan iş makinelerinin boyunu aştı.

        Olay, saat 04.00 sularında Çankaya'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çiğdem Mahallesi 1588 sokakta bulunan Ortadoğu Konutları'nın yan tarafındaki inşaat şantiyesinde, su borusunun patlaması nedeniyle göçük meydana geldi. Patlayan su borusundan akan tazyikli su, inşaatın temeli için kazılan alanı hızla doldurdu. Göçüğün meydana geldiği yeri dolduran su seviyesinin, iş makinelerinin boyunu aştığı görüldü.

        Çökme anında çıkan gürültüye uyanan apartman sakinleri, durumu polis, itfaiye ve ASKİ ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ASKİ çalışanları, patlayan borudan akan suyu kesmek için çalışma başlattı. Göçüğün meydana geldiği alana emniyet şeridi çeken polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri aldı.

        4AY ÖNCEDE YOL ÇÖKMÜŞTÜ

        Göçüğün meydana geldiği yerde 4 ay önce de benzer bir olay yaşanmıştı. Ortadoğu Konutları'nın önündeki yol, 6 Mayıs 2016 tarihinde su borusunun patlaması nedeniyle üzerindeki bir otomobille birlikte çökmüştü. Olay, çöken otomobili çıkarmak isteyen bir iş makinesinin de aynı çukura düşmesiyle gündeme gelmişti.

        APARTMAN SAKİNLERİ TEDİRGİN

        4 ayda iki defa göçük tehlikesi geçiren Ortadoğu Konutları'nın bazı sakinleri, geceyi geçirmek için güvenli bir yer aradı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ