Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tanışma teklifini reddeden kadının darbedildiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi serbest

        İzmir'de "atama bekleyen öğretmen adayı Neriman G'yi" "tanışma isteklerini reddettiği gerekçesiyle sokak ortasında darbettikleri" iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı, serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, "atama bekleyen öğretmen adayı kadının" tacize uğradıktan sonra darbedildiğine yönelik iddialar üzerine soruşturma başlatan Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıya uğradığı iddia edilen Neriman G. ile irtibata geçti.

        Polis kayıtlarında yer alan bilgilere göre, 16 Eylül gece saat 23.00 sıralarında gerçekleştiği ifade edilen olaydan bir gün sonra öğlen saatlerinde Bornova Polis Merkezi Amirliğine gelen Neriman G'nin buradaki yoğunluk nedeniyle hastaneye kendisinin gitmek istediğini belirterek merkezden ayrıldığı, hiç kimseyle görüşmek istemediği, kimseden davacı ve şikayetçi olmadığı beyanları tutanak altına alındı.

        Olayın ulusal ve sosyal medyada yer almasının ardından polis ekipleri, şüphelilerin tespiti için Neriman G'yi telefonla aradı. Kimseden şikayetçi olmadığını beyan eden Neriman G'nin polisin ikna etmesiyle Bornova Polis Merkezine davet edilerek müracaatı alındı.

        Kayıtlarda, Neriman G'nin darbedildiği sokağı tam olarak gösteremediği ve çelişkili ifadeler verdiği, gösterdiği sokaklardaki kameralar ile iş yerlerine ait yaklaşık 500 GB'lık kamera kayıtlarının incelendiği ancak darp olayının görülmediği, çevre sakinlerinin de böyle bir olaya şahit olmadıkları yönünde beyanları alındı.

        ZANLILAR GÖZALTINA ALINDI

        Neriman G.'nin son olarak gittiği eğlence merkezinin kamera kayıtlarını da inceleyen ekipler, kadının, buradan iki kişiyle aynı otomobile binerek ayrıldığını tespit etti.

        Şüphelilerin V.A.G. (31) ve D.O. (28) olduğunu belirleyen polis, zanlıları gözaltına aldı.

        Zanlıların ifadelerinde, Neriman G'nin eğlence merkezinde masalarına oturduğunu, birlikte alkol aldıktan sonra Neriman G'nin daveti üzerine evine gittiklerini beyan ettikleri bilgisi yer aldı.

        V.A.G'nin ifadesinde bir müddet birlikte oturdukları Neriman G'nin "arkadaşını bırak gel" diyerek evinin anahtarını kendisine verdiğini, arkadaşını bırakıp geldikten sonra ise Neriman G'nin "uykum geldi" demesi üzerine hiçbir şey yapmadan evden ayrıldığını ifade ettiği belirtildi.

        Zanlıların ifadelerinin ardından, tekrar ifadesine başvurulan Neriman G'nin şüphelilerle birlikte kendi evine gittiklerini kabul ettiği, ancak darp olayının evinde mi yoksa dışarıda mı olduğunu hatırlamadığı yönünde ifade verdi.

        Zanlı 2 kişi, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan Neriman G'nin öğretmen olmadığı, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi olduğu ve kaydının da son sınıfta dondurduğu öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ