Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yıldırım, Suudi Arabistan veliaht prensiyle görüştü

        Başbakan Yıldırım; Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Saud'le görüşmeler gerçekleştirdi.

        Baş başa başlayan, heyetler arasında devam eden ve Yıldırım'ın konuk veliaht prens onuruna verdiği akşam yemeği ile tamamlanan görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel gelişmeler de ele alındı.

        Veliaht Prensi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade eden Yıldırım, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin müstesna bir yere sahip olduğunu ve iki ülke arasında gücünü ortak tarih ve kültürümüzden alan sarsılmaz dostluk ve kardeşlik bağları bulunduğunu kaydetti.

        Başbakan Yıldırım, Kral Selman'ın nisan ayında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Erdoğan'la birlikte ortaya koydukları Türkiye ve Suudi Arabistan işbirliğini, ortak değerler ve menfaatler temelinde daha da geliştirme ve en üst düzeye çıkarma iradesi yönünde çalıştığımızı belirtti.

        İki ülke dışişleri bakanları başkanlığındaki “Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi'nin işbirliğimizin daha da derinleştirilmesi imkânlarının düzenli ve kapsamlı biçimde ele alındığı ifade etmiştir.

        15 TEMMUZ DAYANIŞMASI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

        Suudi Arabistan'ın; FETÖ'nün yönlendirmesiyle gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimi karşısında gösterdiği güçlü dayanışma için teşekkür eden Başbakan Yıldırım, bu ziyareti de Suudi Arabistan makamlarının ülkemizle dayanışmasının bir göstergesi olarak değerlendirdiğini, terörizmle mücadelede Suudi Arabistan'la işbirliğinin artırılarak sürdüreceği vurguladı.

        Yıldırım ayrıca, bölgesel konular karşısında örtüşen görüşlere sahip olduğumuz Suudi Arabistan ile başta Suriye meselesi ve Körfez İşbirliği Konseyi olmak üzere uluslararası konular bağlamında da düzenli temas ve istişare içinde olmaya önem verdiğini belirtti.

        Veliaht Prens Muhammed bin Naif, ortak tarihi bağlar üzerinde yükselen Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin her alanda derinleştirilmesi yönünde güçlü bir iradeye sahip olduklarını, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Kral Selman'ın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde makamlarımızla ortak mesai içinde olacaklarını söyledi.

        Bölgenin içinden geçtiği sıkıntılı dönemi işaret eden veliaht prens, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliğinin bölgesel güvenlik, refah ve istikrar için kilit önemi olduğunun altını çizdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ