Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bakan Çağatay Kılıç: Adil olacağız ancak acımayacağız

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Akılda Kalan programına konuk oldu.

        Özel hayatı ve Türkiye gündemi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

        İşte Kılıç'ın açıklamalarından satır başları;

        "Dedemden halkla her zaman içiçe olmayı öğrendim. Asker kökenli birisi. 60 darbesinden sonra askeriyeden ayrılıp siyasete atılıyor. 27 Mayıs'la ilgili bize çok şeyler anlatmadı. Hatırlamak istemezdi. Karanlık bir dönem olduğunu düşünürdü. Buna karşı durulmasını isterdi. Adnan Menderes'in çalışmalarını takip ederdi. 2007 seçiminden sonra konu Adnan Menderes'e geldiğinde gözleri dolardı. Ülkenin seçilmiş Başbakanın bu tip bir muameleye maruz kalması ve asılması hiçbir zaman kabul edemediği bir şeydi. Bunu derin yaşardı. Sürekli olarak halkla iç içe olma düşüncesinin altındaki şey bu olaylara karşı vatandaşı bilinçlendirmek"

        "Yaptığım işteki başarıyı sağlamak noktasında hırslıyım. Dinamik, hızlı olmamız gereken bir süreçteyiz. Ülkemizin gençliğine ve spor camiasına yapmamız gerek çok şey var. Hiç gazetecilik yapmayı düşünmedim. Hayatımız basınla iç içe geçiyor. Sizin de işiniz zor. Genelde çok açık sözlüyümdür, çok fazla şeyi geride tutmam. Ama yönetmeniz gereken durumlar olabilir. Ani gelişen şeyler, güvenlik açısı olan konular, yönetilmesi gereken duyguların olduğu şeyler olabilir. Dolayısıyla öyle bir şey olduğu zaman çok farklı bir ortamsa susmayı tercih ederim. Ama ima ederek veya bir şekilde konuyu anlatarak çözebileceğim durum olursa eğer mümkün olduğu kadar sohbet ederek mesajımı karşıdakine iletmeye çalışarak çözerim"

        DEUTSCHE WELLE RÖPORTAJI

        "Asla zorla el koymak gibi bir şey yok. Bu kadarını söylüyorum. Ön yargılar olduğunu düşünüyorum"

        "Zaten geçen haftaki Beşiktaş-Galatasaray derbisinde önemli bir adım atıldı. Bunun arkasını getirmek konusunda gerçekten çalışmalıyız. Alıştırarak ve geliştirerek yükseltmemiz gerekiyor. Tabii ki bazı istenmeyen olayların yaşanmaması için atılan bir adımdı deplasman yasağı. Seyir zevkinin de daha fazla olması için çalışmak gerekiyor. Kulüplere, başkan ve yöneticilere büyük iş düşüyor. Elektronik biletin ilk devreye girdiği sezondan sonra sahaya atılan yabancı madde konusunda azalma oldu. Niyetimiz deplasman yasağını tamamen kaldırmak. Bunu hep beraber yapacağız."

        'RIO'DA HERKES 15 TEMMUZ'U SORDU'

        "En son Rio Olimpiyatları'ndaydık. Orada birçok uluslararası spor insanı ile bir araya geldik. 15 Temmuz sonrasında olduğu için sorular da geldi bize. Sporla özellikle baktığınızda siyasetle iç içe. Bunu görüyorsunuz. Uluslararası olimpiyat komitesinin üyelerine baktığınızda doğal olarak ülkelerinde sorumluluk almış kişiler. İş dünyası da aynı şekilde. Sporun çok büyük birleştirici gücü var"

        "HAKAN ŞÜKÜR BİR DÖNEM HİZMET VERDİ AMA..."

        "FETÖ neler yapabileceğini ülkeye nasıl zarar vereceğini ortaya koymuştur. Ortaya koydukları eylemlerdir onları sorumlu kılan. Hakan Şükür bir dönem Türkiye'de çok büyük bir spor kişisi olarak hizmet verdi. Ama daha sonra hayatın içerisindeki ayrışma noktalarında doğru yerde durmayıp yanlış yerde durursa bunun da bir bedelinin olacağı açıktır. Benim üstümdeki sorumlulukta vermem gereken kararlar var. İyi bir şekilde değerlendirmem gerekir. Siz burada oturuyorsunuz, bir mülakat yapıyorsunuz, sosyal sorumluluk getiriyorsunuz. Bunu iyi de kullanabilirsiniz, kötü de kullanabilirsiniz. Bu yükümlülükler karşısında aldığınız tavır eylemdir. O doğru veya yanlış olmakla sizi sorumlu kılar."

        "ADİL OLACAĞIZ AMA ACIMAYACAĞIZ"

        "Adil olacağız ancak acımayacağız. Neler yapılabileceğini en açık şekilde gördük. Meclis bombalandı, vatandaşa ateş edildi. Mili iradenin ortaya çıktığı kurumlara karşı olumsuz anlamdaki terör saldırılarıdır. Bunları yapan ve yardımcı olanlara müsamahalı olmamız düşünülemez. Ancak adil olacağız. Biz gelecek yürüyüşümüzle ilgili kararlılığımız çok açık. Milletin içinde bir korku olduğunu düşünmüyorum"

        "YETER Kİ BİR OLALIM"

        "TSK 15 Temmuz'dan sonra uzun yıllar kendisini toparlayamaz deniyordu. Çok kısa bir süre sonra Fırat Kalkanı Operasyonu yapıldı. Biz gücümüzün farkındayız. 2002 yılında sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman AK Parti Genel Başkanı olarak seçime girdiğinde birincisi duble yollardı. 15 bin km duble yol yapacağız dedi, fazlasını yaptı. Havalimanları, eğitim altyapıları hepsi yapıldı. O zaman 'ne ile yapacaksınız?' diyorlardı. Kaynak yok diyorlardı. Aşamayacağımız hiçbir engel yok, ama yeter ki bir olalım"

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ