Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 30.09.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 30EylülCuma gününe dair haberler.

        GİRESUN'DA BYLOCK KULLANAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun'da FETÖ'nün iletişim amaçlı kullandığı 'ByLock' sistemini kullandıkları belirtilen 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Giresun merkezli olmak üzere Giresun, Ordu ve Yozgat illerinde FETÖ operasyonunda 13 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiş ve "ByLock" sistemini kullandıkları öğrenilen 9 kamu görevlisi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Giresun Cumhuriyet Savcılığında alınan ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı Adli Kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. (İHA)

        ADANA'DA 14 KİŞİTUTUKLANDI

        Adana'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 polis çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 14 polisi gözaltına aldı. Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklanarak ceza evine gönderildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 13 KİŞİYE TUTUKLAMA

        Antalya'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 34 kişiden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında merkez ile Alanya, Demre, Serik, Gazipaşa ve Finike ilçelerinde FETÖ/PDY'ye ait "İrfan, Toros ve Işık" isimli şirketlerin eğitim kadrolarında çalışıp, örgütte 'abi' ve 'abla' konumunda oldukları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 15'i kadın 65 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada çok sayıda bir dolarlık banknot, FETÖ/PDY'ye ait kitap ve dokümanlar ile dijital materyaller ele geçirildi.

        Sorguları tamamlanan 6'sı kadın 34 kişi sabah saatlerinde Antalya Adliyesine sevk edilmişti. Hakim karşısına çıkarılan 34 kişiden 3'ü kadın olmak üzere toplam 13 kişi terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyeye sevk edilen 21 kişi ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Tutuklananlar içerisinde gizli konuşma programı 'ByLock' programını kullandıkları tespit edilenlerinde olduğu öğrenildi. (İHA)

        NİĞDE MERKEZLİ 4 İLDE 7 SANIK YARGILANDI

        Niğde merkezli 4 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Niğde Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ'ye üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve yağma" suçundan tutuklu sanıklar Mustafa Şan, İlyas Eroğul, Mustafa Uygun, Hüseyin Şahin, Fahrettin Koyuncu, Yakup Öztürk, Muammer Eroğul ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

        Mahkeme heyeti, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasına yazı yazılarak Sedef A.Ş'nin kuruluş anından itibaren ortaklarının ve yönetim kurulu üyelerinin kimlerden oluştuğuna ilişkin belgelerin mahkemeye sunulmasını istedi.

        Niğde Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak yargılaması yapılan sanıkların 15 Temmuz sonrasında terör örgütü üyeliklerine ilişkin yeni bir delilin bulunup bulunmadığının araştırılmasını da isteyen mahkeme, yaklaşık 4 aydır tutuklu bulunan sanıklar Fahrettin Koyuncu, Yakup Öztürk ve Muammer Eroğul'un tahliyesine hükmetti.

        Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 23 Kasım'a erteledi.

        Kararın ardından tutuklu sanıkların yakınları, adliye önünde karara tepki gösterdi.

        Kayıtlarda "öldü" gösterilen 80 yaşındaki T.Ç'nin, yaklaşık 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasının kandırma ve hile yoluyla Niğde'de faaliyet gösteren Sedef A.Ş'ye devredildiği iddiaları üzerine Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, "örgüt yöneticiliği yapmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçlamalarıyla M.A. ve F.A. Ankara'da, M.A.Ş. Kayseri'de diğer zanlılar Niğde'de gözaltına alınmıştı. (AA)

        KÜTAHYA EMET'TE BİR Kİşİ TUTUKLANDI

        Kütahyanın Emet ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Hakan Ö. (41), adliyeye sevk edildi.

        Zanlı, çıkarıldığı mahkemece "örgüte üye olmak ve örgüte finans sağlamak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        MERSİN TARSUS'TA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 zanlıdan 8i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, yürütülen soruşturma doğrultusunda, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 9 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8i tutuklandı, 1i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ADANA'DA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 19 kişi daha gözaltına alındı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik yaptığı operasyonda kapsamında 19 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 46'ya yükseldi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 25'i polis memuru ve 13'ü öğretmen 38 şüpheli Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 8'inin ise emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

        Adana'da 27 Eylül'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 27 emniyet mensubu ve öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        KIRKLARELİ'DE 'BYLOCK' KULLANAN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, ‘Bylock' isimli programı kullandıkları tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı.

        Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ mensuplarının haberleştiği ‘Bylock' isimli programı kullandığı tespit edilen L.E., K.G., M.T., doktor F.G. ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan E.D. ve Ç.Ş.B. gözaltına alındı. Kırklareli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 6 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (DHA)

        KOCAELİ'DE 39 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya ve Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 polis, adliyeye çıkartıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da bulunduğu 30 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Sağlık kontrolünden geçirilen 30 şüpheli adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemleri süren şüphelilerden bazılarının "ByLock" kullandığının tespit edildiği öğrenildi.Kocaeli'de de soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 3 emniyet amiri ve 6 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandıÖrgütün kullandığı şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandığı tespit edilen şüpheliler, adliyeye getirildi. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırşehirde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 7 kişi tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı bulunan 3 polis, 1 doktor ve 5 devlet memuru, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde farklı adreslerde gözaltına alındı.

        Zanlıların ikamet ettkikleri yerlerde ve araçlarında yapılan aramada bulunan dijital dokümanlara el konuldu.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan polis memurları H.K, A.D, doktor T.T, kamu görevlileri O.Ü, Y.O, B.K ve Y.Ş, tutuklandı. Zanlılardan 2si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklanan zanlıların örgütün gizli yazışma programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi. (AA)

        ERZURUM'DA 25 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası, örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri ve FETÖ'nün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları belirlenen 25 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye yönelik soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda FETÖ ile irtibatlı oldukları öne sürülen milli eğitim bünyesindeki 47 zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

        Bu çerçevede, sabah saatlerinde Erzurum'un yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Ordu, Kayseri, Diyarbakır ve Tekirdağ'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapan polis, Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan 25 öğretmeni yakaladı.

        Gözaltına alınan zanlıların evlerindeki aramalarda ise çeşitli dokümanlar ele geçirildi.

        Zanlıların, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası da örgütsel faaliyetlerini devam ettirdikleri ve örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

        Soruşturma çerçevesinde, diğer 22 öğretmenin de yakalanması amacıyla operasyonların sürdüğü belirtildi. (AA)

        SAKARYA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GEYVE EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında görevden alınan Geyve İlçe Emniyet Müdürü Tamer Taşlı firar etmesinin ardından İstanbul'da yakalandı. Adliyeye sevk edilen Tamer Taşlı tutuklandı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında Geyve İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Tamer Taşlı, meslekten ihraç edilmesinin ardından firar etti. Tamer Taşlı İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Tamer Taşlı, 15 öğretmen ve 1 kadın adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilirken fotoğraflarının çekilmesi üzerine gülümseyen Tamer Taşlı, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla tutuklandı. Taşlı'nın, Sakarya'da 2009 ile 2013 yılları arasında, aralarında siyasetciler, iş adamları, bürokratlar ve gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişinin yasadışı dinlenmesiyle ilgili olarak aranan istihbarat şube eski müdürü Murat Akçan'ın arkadaşı olduğu belirtildi.

        15 öğretmen ve 1 kadın ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. (DHA)

        MANİSA TURGUTLU'DA FETÖ'DEN 4 TUTUKLAMA

        Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Diğer 3'ü adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen oerasyonlarda Turgutlu Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 7 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden, muhasebeci Ö.B., öğretmen B.B. ve esnaf F.U. ile B.C tutuklandı. Diğer şüpheliler M.U., M.T. ve A.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KIRIKKALE'DEKİ FETÖ OPERASYONUNDA 24 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ADLİYEDE

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan Kırıkkale Üniversitesi'nden 24 öğretim görevlisi, sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.

        Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Kırıkkale Üniversitesi'nde daha önce görevden uzaklaştırılan 32 öğretim görevlisini gözaltına aldı. Şüphelilerden 7 kadın, adli kontrol kararı serbest bırakılırken, 24 şüpheli ise bir haftalık sorgulama sonrasında Adliyeye sevk edildi. Sabah saatlerinde kaldıkları nezarethaneden alınarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen öğretim görevlileri, Adliyeye sevk edildi. 4 öğretim görevlisi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

        Öte yandan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Selahaddin Dinçer Kırıkkale'de gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'usulsüz dinleme' iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Dinçer, Noter'de bir yakınına mallarını devrettiği sırada İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalandı.

        Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Dinçer'in Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edileceği öğrenildi. (DHA)

        GİRESUN YAĞLIDERE KAYMAKAMI FETÖ'DEN AÇIĞA ALINDI

        Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) iltisaklı olduğu iddiaları üzerine açığa alındığı açıklandı.

        Giresun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın'ın, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesi ve sonrasında ilçe halkına yönelik söylem ve eylemlerinde, Milli Güvenliği tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) iltisaklı olduğu iddiaları üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137'nci ve 138'inci maddeleri gereğince, Valilik makamının 29/09/2016 tarih ve 7446 sayılı onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılması uygun görülmüştür." (İHA)

        FETÖSORUŞTURMASI KAPSAMINDAARANAN KATİP ADANA'DA BULUNDU

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik İstanbul Adliyesi'ne yapılan operasyon kapsamında aranan bir kadın katip, Adana'da yakalandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) karşı İstanbul Adliyesi'ne geçtiğimiz günlerde operasyon düzenleyerek, çok sayıda katip ve adliye çalışanını gözaltına aldı. Polisin operasyonunda aranan katip Semra Ç.'nin ise Adana'da olduğu belirlendi. İstanbul polisinin, Adana polisi ile irtibata geçmesi üzerine yapılan çalışmada katip Semra Ç. yakalandı.

        İstanbul'dan gelen bir ekip sağlık kontrolünün ardından Semra Ç.'yi İstanbul'a götürdü. (İHA)

        SAMSUN'DA 2 ÜSTEĞMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli 2 üsteğmen adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve ByLock kullandıkları öne sürülen Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli üsteğmenler Ahmet Hamdi M. ve Abbas Snin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Bilgisayar verilerine el konulan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ADANA'DA 13 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 5'i kadın, 13 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 5'i kadın, 13 öğretmeni gözaltına aldı. Öğretmenlerin sorgusu tamamlandıktan sonra bugün adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildiği öğrenildi. (İHA)

        MALATYA'DA BİN 351 KAMU GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

        Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

        Açıklamada, 21 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 iş adamından 1'inin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

        Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli 1 binbaşı soruşturma kapsamında gözaltına alınırken, 1 albay ve 1 binbaşının ise Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Tokat'a gönderildiği belirtildi.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İnönü Üniversitesi Rektörlüğünde görevli 18 idari ve akademik personelden 5'inin adli makamlarca gerçekleştirilen sorgulamaları sonucu tutuklandığı, 13'ünün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi.

        FETÖ ile mücadele kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesinde 1 personelin açığa alındığı bilgisi verilirken kamu kurumlarında soruşturma nedeniyle açığa alınan, gözaltında veya tutuklu bulunan kamu personelinden 11 kişinin ise görevlerine iade edildiği belirtildi.

        Açıklamada öte yandan, 15 Temmuz'dan bu yana gelinen süreçle ilgili de bilgiler verildi. Bugüne kadar 610'u bakanlıklar, 741'i ise valilik olmak üzere toplam bin 351 kamu görevlisinin açığa alındığı dile getirildi. Bu süreçte başlatılan soruşturmada ise 303'ü kamu görevlisi, 91'i ise sivil olmak üzere toplam 348 kişinin tutuklandığının belirtildiği açıklamada, 188 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 34 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan 6'sı kadın 34 kişi adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında merkez ile Alanya, Demre, Serik, Gazipaşa ve Finike ilçelerinde FETÖ'ye ait "İrfan, Toros ve Işık" isimli şirketlerin eğitim kadrolarında çalışıp, örgütte "abi" ve "abla" konumunda oldukları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 15'i kadın 65 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada çok sayıda bir dolarlık banknot, FETÖ'ye ait kitap ve dokümanlar ile dijital materyaller ele geçirildi.

        Sorguları tamamlanan 6'sı kadın 34 kişi bugün sabah saatlerinde Antalya Adliyesine sevk edildi. Ayrıca, şüphelilerin gizli konuşma programı "ByLock" programını kullandıkları tespit edildi. (İHA)

        KONYA EREĞLİ'DE GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı, 4'ü savcılıkça serbest bırakıldı.

        Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Ereğli'de FETÖ/PDY üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınan, aralarında iş adamı, esnaf ve belediye meclis üyesinin de bulunduğu 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6’sı tutuklandı, 4 kişi ise serbest bırakıldı. (AA)

        ESKİ GEBZE BELEDİYE BAŞKANI SİPAHİOĞLU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu, adliyeye sevk edildi.

        Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda örgütün "Deniz Kuvvetlerindeki subaylardan sorumlu imamı" olduğu iddiasıyla yakalanan Sipahioğlunun, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Sipahioğlu, İstanbulun Beykoz ilçesindeki evinde 5 Eylülde gözaltına alınmış, evde polis ekiplerince yapılan aramada ele geçirilen belge ve elektronik dokümanlara el konulmuştu.

        Deniz Kurmay Binbaşı iken 1994 yılında YAŞ kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen Sipahioğlu, geçen yıl belediyedeki başkan yardımcılığı görevinden ayrılmıştı. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE 88 ADLİYE PERSONELİNDEN 9'U SERBEST BIRAKILDI

        İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 88 adliye personelinden 9u serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek İzmir Adliyesine sevk edildi.

        Altı şüpheli savcılık ifadesinden sonra salıverilirken, 3 zanlı "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla çıkartıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan 101 şüpheliden aralarında zabıt katibi, mübaşir ve yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu 88 kişi gözaltına alınmıştı.

        İzmir Adliyesine yönelik 10 Ağustosta da operasyon düzenlenmiş, FETÖ adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katibi ve yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu 81 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. (AA)

        KONYA EREĞLİ'DE GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Konyanın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı, 4ü savcılıkça serbest bırakıldı.

        Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Ereğlide FETÖ/PDY üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınan, aralarında iş adamı, esnaf ve belediye meclis üyesinin de bulunduğu 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6’sı tutuklandı, 4 kişi ise serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA İZNİK'TE EVİNDE BİR DOLAR BULUNAN İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'nın İznik ilçesinde, emlak zengini bir işadamı, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde gözaltına alındı.

        İlçede ziraat bayiliği yapan Abdullah Ö'nün polis bu sabah saatlerinde evine ve 8 iş yerine eş zamanlı operasyon yaptı. İşadamının Kılıçaslan Caddesi'ndeki zirai ofisinde arama yapan polis, pasaportun yanında bir dolar buldu. Abdullah Ö. gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Öte yandan işadamının Gündem Sokağı'nda bulunan işyerinde tapu dairesinin hizmet verdiği öğrenildi. (İHA)

        SAKARYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE 30 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 30 polis adliyeye sevk edildi.

        Sakarya 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyon kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü içinde görevli 2 komiser, 4 komiser yardımcısı, 20 polis memuru, 3 emniyet müdürü ve emniyette görevli bir psikolog yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı.

        Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Öte yandan şahısların ByLock kullandığı ve meslekten ihraç edildiği belirtildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 9 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 9 polis, adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz gecesi teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Kocaeli'de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar başlatıldı. Bu operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 polis daha emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanların arasında 3 kişinin rütbeli polis olduğu öğrenildi. (İHA)

        ZONGUDAK'TA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Zonguldak merkezli Bartın ve Aksarayda 11 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince, zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Zonguldak merkez ve Ereğli ilçelerinin yanı sıra Bartın ve Aksarayda belirlenen adreslere yapılan operasyonda, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışırken Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alınan memurların yanı sıra iş akitleri askıya alınan işçilerle emeklilerin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        Adreslerinde arama yapılan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Bu arada Ereğlide gözaltına alınanlar arasında darbe girişiminden iki gün sonra kurumdan emekli olan bir kişinin de olduğu öğrenildi. (AA)

        KAYSERİ'DE 68 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 'Bylock' kullanan 68 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na bağlı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen dosya kapsamında, esnaf ve meslek gruplarına yönelik olarak FETÖ/PDY operasyonu yapıldığı öğrenildi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY örgütünün kullandığı Bylock programı kullandıkları belirlenen 82 şahsa yönelik operasyon yapıldığı bildirildi.

        Sabah saatlerinde yapılan operasyonda 68 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasına başlandığı öğrenildi. (İHA)

        MUĞLA'DA 7 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 7 kişi, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Muğla'da gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen O.Ç, H.C, B.T, C.K, S.C, S.Ö. ve FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün amcasının oğlu İ.Ö'nün savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılan zanlıların tamamı, denetimli serbestlik hükümleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, il merkezi ile ilçelerde düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 öğretmeni gözaltına almıştı. Zanlılardan 7'si dün adliyeye sevk edilmişti. (AA)

        İZMİR'DE "BYLOCK" KULLANAN 10 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        İzmirde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 16 Mayısta düzenlenen operasyonda gözaltın alındıktan sonra serbest bırakılan 10 kişi, "ByLock" programını kullandıkları tespit edilince yeniden gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, FETÖye "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan kurban paralarını Pensilvanyaya gönderdikleri iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 10 kişiye yönelik incelemede, şüphelilerin örgütün kullandığı şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandığını tespit etti.

        Bu bilgi üzerine İzmir Terörle Mücadele Şube ekipleri, bu sabah farklı adreslere yaptığı operasyonda 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube müdürlüğüne götürüldü.

        Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü FETÖ/PDYnin finans yapısına yönelik 16 Mayısta gerçekleştirilen ve örgütün elebaşı Fetullah Gülenin yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve 18 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, İzmir, Ankara, Erzurum ile Manisada önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, hakkında yakalama kararı bulunan 33 şüpheliden 26sı gözaltına alınmış 16 kişi tutuklanmıştı. (AA)

        KONYA'DA 26 AKADEMİSYEN YAKALANDI

        Konyada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen akademisyenlerden 26sı yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünün, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturma sürüyor. Delillendirme ve ifade alma işlemlerinin ardından FETÖ/PDY yapılanmasıyla bağlantısı olduğu değerlendirilen kişiler tespit edildi.

        Bu kapsamda, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında 18 profesörün de bulunduğu akademisyenlere yönelik operasyon için harekete geçildi. Haklarında gözaltı kararı verilen Selçuk Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli akademisyenlerden 26sı yakalandı.

        Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        KAYSERİ'DE GÖZALTINA ALINAN 15 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Kayseri'de sürdürülen FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde gözaltına alınan ve geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Kimse Yokmu Derneği'nden 15 kişiden 6'sı tutuklanırken, 9 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde Kimse Yokmu Derneği'ne yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyonda Kimse Yokmu Derneği'nden Adem C., Aslan D., Aziz C., Erhan G., Kamil E., Mahmut A., Mehmet A., Mehmet Zahid G., Mustafa A., Osman Ö., Sami D., Süleyman Başak B., Şerafettin B., Teksel A., Ümit Ö. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 15 kişi, ardından adliyeye sevk edilmişti.

        Adliyeye sevk edilen 15 kişiden Mehmet Zahid G., Ümit Ö., Süleyman Başak B., Osman Ö., Kamil E., Erhan G. tutuklanırken, Mehmet A., Mehmet T., Adem C., Aziz C. mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, mahkemeye sevk edilen Mahmut A., Mustafa A., Sami D., Şerafettin B., Teksel A. da savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ÇANKIRI'DA "İL İMAMINA BAĞLI İMAMLAR" TUTUKLANDI

        Çankırıda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden, "il imamına bağlı imamlar" olduğu iddia edilen 10u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Zanlılar, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        "İl imamına bağlı imamlar" olduğu öne sürülen şüpheliler Gökhan Koçoğlu, İbrahim Koyuncu, Hurşit Yılmaz, Ömer Can, Mehmet Ali Baykara, Engin Korkmaz, Cevat Mermer, Cemil Gürkan, Numan Yeşilçimen ve Seyit Yıldırım, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Aydın A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MANİSA DEMİRCİ'DE 7 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Manisanın Demirci ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 5i tutuklandı.

        Demirci Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen operasyon kapsamında Salihli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

        Şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlenen şüphelilerden 5i nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 5 MEMUR GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 kişi yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde görevli 2 müdür yardımcısı ve 2 memur ile Sağlık Müdürlüğünde görevli bir memur gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyette sorgularının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        SAKARYA'DA 16 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 1'i tutuklandı, 16'sı adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Tamer Taşlı, ev hanımı Pınar A. ve 15 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Taşlı çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklandı, Pınar A. ile 15 öğretmen ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MANİSA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİN 477 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bin 477 kişinin görevinden ihraç edildiği, 361 zanlının tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin çeşitli kurumların yürüttüğü soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırma ve adli süreçlerin devam ettiği belirtildi.

        Darbe girişimiyle ilgili bugüne kadar il genelinde bin 23 kişi hakkında adli ve idari işlem yapılarak görevden uzaklaştırıldığı, 61 kişinin gözaltında olduğu ifade edildi.

        Hakkında adli kontrol kararı verilen kişi sayısının 219 olduğu belirtilen açıklamada, 83 kişi hakkında idari soruşturma başlatıldığı, 54 kişinin serbest bırakıldığı aktarıldı. Açıklamada bin 477 kişinin görevinden ihraç edildiği, tutuklu personel sayısının 361 olduğu bildirildi.

        Açıklamada ayrıca, bin 990 kişinin pasaportunun iptal edildiği kaydedildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 5 EĞİTİMCİ TUTUKLANDI

        Eskişehir merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 23 Eylül'de Eskişehir, İzmir ve Ankara'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen öğretmen, okul idarecileri ile milli eğitim şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 34 kişinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan 5'i, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 12'si savcılıktaki ifadelerinin ardından, 17'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN BAFRA'DA ORGANİZE SANAYİ MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'un Bafra ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Reis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Reis, gözaltına alındı.

        Reis, Bafra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 12 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 15 öğretmenden 12'si tutuklandı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Afyonkarahisar'da 22 Eylül'de, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 70 öğretmen gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 16 öğretmenden 10'u tutuklanmıştı. 39'unun emniyetteki işlemlerinin sürdüğü şüphelilerin, cep telefonlarında yapılan incelemede kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" yüklü olduğu anlaşılmıştı. (AA)

        TUNCELİ'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tuncelide, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri araştırma görevlisi 3 kişi tutuklandı.

        Valilikten yapılan açıklamada, "FETÖnün darbe girişiminin hezimete uğratılmasının ardından devlet içindeki illegal paralel yapılanmasına yönelik Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca, hukuk sistemi içerisinde soruşturmalar yürütüldüğü" belirtildi.

        Açıklamada, güvenlik güçlerinin, biri Munzur Üniversitesinde araştırma görevlisi 2 erkek ile bir kadın zanlıyı gözaltına aldığı, zanlıların Tunceli Adliyesine sevk edildiği ifade edildi.

        Cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınması sonrası sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlıların, "tkerör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan tutuklanıp cezaevine konulduğu bildirildi.

        FETÖye yönelik çalışmalara devam edildiği anlatılan açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi. (AA)

        KARAMAN'DA 16 SAĞLIKÇIDAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında doktorların da bulunduğu 16 sağlık çalışanından 4'ü tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Bursa, Nevşehir ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı çıkarılan eski Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri N.U.'nun da aralarında bulunduğu 16 kişi sabaha karşı evlerinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 16 sağlık çalışanından 4'ü tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine konarken, 12 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ÇORUM'DA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 23 kişiden 19'u tutuklandıAlınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan 23 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.Zanlılardan İsmail Bülter, Süreyya Tamirci, Macit Temiz, Yusuf Ahirzaman, Tahir Necati Tatar, Ahmet Tütünüdoğru, Ahmet Anaç, Servet Süt, Hasan Ergün, Mehmet Yaraş, İbrahim Ethem Erdoğmuş, Mehmet Ergün, Mustafa Gökmen, Şaban Korkmaz, Şaban Kocaoğlu, Ali İşli, Erhan Şahin, Mehmet Bodur ve Sedat Köksal çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, R.A, B.Ö, S.Y. ve A.E. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 3ü tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, polis ekiplerince Kahramanmaraş merkezli, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Kastamonu, Aydın, Malatya, Samsun ve Osmaniyede gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 4ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü, örgüte finans sağladıkları ve örgüt adına para akladıkları iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 24 Eylülde 10 ilde gerçekleştirdikleri operasyonlarda, haklarında arama kararı bulunan 40 kişi yakalanmıştı. Şüphelilerden daha önce adliyeye sevk edilen 36 kişiden 11i tutuklanmıştı. (AA)

        AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

        TBMM İdari Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'ın kardeşi İsa Karasayar, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İsa Karasayar, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Karasayar'ın evinde ve kendisine ait iş yerlerinde arama da yapıldı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ