Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da 5 bin polisle asayiş uygulaması

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 5 bin polisin katılımıyla 39 ilçede "Yeditepe Huzur" adlı genel asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Uygulamaya polis helikopteri ve deniz polisi de destek verdi. Uygulama noklarını denetleyen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Amacımız suçluları korkutmak, vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak" dedi.

        İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koordinesinde, 39 ilçede akşam saatlerinde "Yeditepe Huzur" adı altında genel asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamaya; Asayiş, Narkotik, Mali, Terör, Organize, Kaçakçılık, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Trafik Şube'ye bağlı 5 bin polis katıldı.

        Belirlenen yerlerde uygulama noktaları oluşturan polis ekipleri, şüpheli kişiler üzerinde Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yaptı. Şüpheli görülen araçlarda durdurularak arandı. Denetimlere katılan polisler, başta aranan şahıslar olmak üzere silah, bıçak taşıyanlar ile uyuşturucu satıcılarının yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Uygulamalar sırasında geniş güvenlik önlemleri alan polisler, çelik yelekli olarak görev yaptı.

        HAVADAN VE DENİZDEN DE DESTEK VERİLDİ

        İstanbul genelindeki uygulamaya bir polis helikopteri de havadan destek verirken, deniz polisi ise sahil şeridi boyunca devriye gezdi. Asayiş uygulaması gece geç saatlere kadar devam etti.

        AMAÇ VATANDAŞLARIN HUZURUNU SAĞLAMAK

        İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan uygulama noktalarını gezerek polisleri denetledi. Kritik noktalardaki polis noktalarını da gezen Çalışkan güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda polislere uyarılarda bulundu. Suç ve suçlularla mücadeleye aralıksız devam edileceğini vurgulayan Çalışkan, uygulamaların amacının suçluları korkutmak, vatandaşlarımızın da huzurunu sağlamak olduğunu söyledi.

        Mustafa ŞEKEROĞLU-Uzay KESMEN/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ