Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te el konulan üniversitedeki poligon, FETÖ'nün değilmiş

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, el konularak Gaziantep Üniversitesi'ne devredildikten sonra kapatılan Zirve Üniversitesi'nde bulunduğu belirtilerek tanıtımı yapılan atış poligonunun iddia edildiği gibi FETÖ terör örgütüne ait olmadığını açıkladı.

        Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında el konularak Gaziantep Üniversitesi'ne devredilen ve ismi 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen eski Zirve Üniversitesi'nde, daha önce yapılan araştırmada erkek öğrenci yurdunda örgüt lideri Fethullah Gülen ile görüşmelerin yapıldığı iddia edilen ve ayrıca 12 ilin bölge toplantılarının yapıldığı özel odalar ve bölmeler ortaya çıktı. Geçen cumartesi günü üniversite yönetimi, yapılan araştırmalarda daha önce rektörlük binası olarak kullanılan binanın alt katında atış poligonu tespit edildiğini duyurdu ve gösterimini yaptı. Birkaç kapıdan sonra ulaşılan atış poligonunda ayrıca bazıları yasaklı çok sayıda kitap bulunduğu ifade edildi.

        Kamuoyunda yankı uyandıran olayın ardından bugün Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaparak, üniversitede bulunan atış poligonunun FETÖ ile bağlantısı olmadığını duyurdu. Poligonun, 2009-2010 eğitim yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü desteğiyle hizmete girdiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

        "Son birkaç gündür basında çıkan kapatılan Zirve Üniversitesi'nde FETÖ'ye ait kozmik oda, atış poligonu ve yasak kitaplar bulunmasıyla ilgili haberler ve yorumlarla ilgili aşağıda bahsedilen basın açıklaması yapılması ihtiyacı duyulmuştur. 23.07.2016 günü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 667 Sayılı Kanun Hükmünde kararname kapsamında Zirve Üniversitesi'ne 'El Koyma, Muhafaza Altına Alma' işlemleri yapılmıştır. Zirve Üniversitesi'nin el koyma iş ve işlemleri kurulan bir komisyon tarafından yerine getirilmiş, bina ve malzemeler Milli Emlak Müdürlüğü'ne kaydedilmiş, akabinde Gaziantep Üniversitesi'ne devredilmiştir. Yapılan araştırmada bahse konu poligon ve kozmik oda olarak belirtilen yer ile ilgili FETÖ'ye ait olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır. Poligon konusunda açık kaynaklardan yapılan araştırmalarda, poligonun öğrencilerin talebiyle yapıldığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle (2009-2010) yılında hizmete girdiği anlaşılmıştır. Havalı tabanca atış poligonunun herhangi bir izin ruhsat konusunun olmadığı, Emniyet birimlerine poligonla ilgili örgütsel bir konunun intikal etmediği öğrenilmiştir. Havalı tabanca poligonlarının, her türlü ruhsat ve denetimi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir. Dolayısıyla her türlü iş ve işlemler ile takibi, ilgili kurumun yetkisindedir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ