Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yükseklisans, kapatılan üniversite ve Ek kontenjan öğrencileri yurt başvurusu 2016

        Lisans programlarına yerleşen öğrencilerin başvurduğu KYK Yurt başvurularında ikinci etap yarın sona eriyor. Kapatılan üniversitelerin öğrencileri, ek kontenjan ile bir lisans programını kazanan, yurtdışı değişim programı ile bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, yatay geçiş ile farklı bir üniversiteye nakil olan ve lisansüstü/doktora yapan öğrenciler ile özel yetenek öğrencileri bu başvuru hakkından yararlanabilecek.

        KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

        KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN NELER GEREKİYOR?

        Bu hizmeti kullanarak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na yurt başvurusunda bulunabilirsiniz.

        Sahip Olmanız Gerekenler

        Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet Şifresi, Elektronik İmza, Mobil İmza veya İnternetBankacılığı ile Giriş yöntemlerinden birini kullanarak e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapabiliyorolmalısınız. İşleminize başlamadan önce gerekli e-Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya Mobilİmza’nızı temin etmelisiniz veya e-Devlet Kapısı’na entegre bankalardan birinin internetbankacılığını kullanıyor olmalısınız. E-Devlet Şifrenizi PTT’lere kimliğiniz ile birlikte şahsenbaşvurarak temin edebilirsiniz. Elektronik veya Mobil İmza temin etmek için ilgili hizmetsağlayıcılardan veya operatörlerden bu hizmeti satın almalısınız.

        Vergiler, Harçlar ve İşlem Ücretleri

        Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır.

        NORMAL BURS VE KREDİNİN İKİ VE ÜÇ KATI ÜCRET YATIRALACAK

        Kredi ve Yurtlar Kurumu Yüksek Lisans Öğrencilerine iki kat, doktora yapanlara da öğrencilere üç kat kredi ve burs imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri için 400 TL olarak hesaplara yatırılan ücretin bu yıl minimum 440 TL olarak yatırılması bekleniyor. Bu durumda Yüksek Lisans öğrencileri 880 TL, Doktora öğrencilerinin hesabına ise 1320 TL yatırılacağı söylenebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ