Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fırat Çakıroğlu davası için mahkeme delilleri yetersiz buldu

        Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlunun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

        İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Nurullah S, taraf avukatları, Çakıroğlunun babası Fuat Mahir Çakıroğlu hazır bulundu. Terör örgütü PKKnın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbulda tutuklanan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

        SEGBİS'le kayıt altına alınan duruşmada basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı.

        Mahkeme başkanı, olayın yaşandığı kafeteryada kırılan hard diskle ilgili olarak yurt dışındaki bir firma tarafından hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını belirterek, raporda hard diskin içerisindeki veri kurtarma işleminin gerçekleşemediğini açıkladı.

        Hard diskin dört yüzeyindeki hasarın giderilemez ve onarılamaz olduğunun vurgulandığı raporda, disk üzerinde gerçekleştirilen yoğun çalışma ve birebir parça değişimleri yapılmasına rağmen mühendislerin herhangi bir sayısal delile erişemediği ifade edildi.

        Geçen duruşmada ifade verdiği esnada kısa süreli baygınlık geçiren kampüsteki kafeteryada çalışan İ.Z, tanık olarak ifade verdi.

        Mahkeme heyeti, sanık Nurullah Snin tutukluluğunun devamına ve olay yeri görüntülerinin yeniden incelenmek üzere Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Bu arada, Adliye önünde toplanan ve duruşma öncesinde slogan atan bir grup, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato ile güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine eylemini sonlandırdı.

        OLAY 2015 YILINDA GERÇEKLEŞMİŞTİ

        Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede, sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ