Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehrin ortasındaki ölüm çukurları!
        1

        NAGİHAN ALAN / GAZETE HABERTÜRK

        Sarıyer İstinye Mahallesi Bostan Sokağı’nda dün konteynerleri boşaltmakla görevli 2 çocuk babası Semavi Güneş, İSKİ’ye ait kapağı olmayan rögara düşerek hayatını kaybetti.

        2

        Sarıyer Belediyesi ihmale karşın açıklamada bulundu ve rögar kapağının kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığını, Güneş’in bu sebeple vefat ettiğini söyledi.

        3

        Bu arada, rögar kapağı ile ilgili Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü nezdinde hiçbir ihbar alınmadığı belirtildi. İşçinin eşi Fatma Güneş, “İhmal var. Şikâyetçi olacağım” dedi.

        4

        İstinye Mahallesi Muhtarı Recep Alkan ise rögar kapağının üzerinin olaydan önce çöplerle kapatıldığı belirterek, “Rögar kapağını kim aldıysa, üzerini de örtmüşler, tam bir tuzak kurulmuş” dedi. Fakat yaşanan bu ihmal ilk değildi.

        5

        Önceki yıllarda da kapağı olmadığından 5 yaşındaki minik Dilara ile 26 yaşındaki Hüseyin Arslanca da rögara düşerek can vermişti. Daha önce de rögar kapağının ve ızgaraların çalınmasıyla harekete geçen yetkililer, rögar kapağı ve ızgaraların maddi değeri olmayan malzemeden yapılması için karar almışlar fakat bu karar hırsızları yine de yıldırmamıştı.

        6

        Öyle ki dünkü hırsızlık vakasından önce geçen yıl benzer bir olay yaşandı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Küçükçekmece’de hırsızların mahallelerdeki rögar kapaklarını çaldığına dair ihbar üzerine harekete geçerek S.K.A. (23) ve R.G.’yi (41) gözaltına almıştı.

        7

        Hırsızlık suçundan kaydı bulunan şüphelilerin, mahallelerdeki bir telekomünikasyon şirketine ait 370 metre uzunluğunda fiber kabloları ve rögar kapaklarını çaldıkları anlaşılınca emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişler ve ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmışlardı.

        8

        İŞTE GEÇMİŞTE YAŞANAN BAZI OLAYLAR

        *Bahçelievler’de 2007 yılında annesiyle birlikte yürürken açık bırakılan rögara düşen 5 yaşındaki Dilara Dumrul hayatını kaybetti.

        9

        *Sancaktepe’de 2014’te bir fabrikanın inşaatında çalışan 26 yaşındaki Hüseyin Arslanca kanalizasyon için açılan ve kapağı takılmayan 3 metrelik çukura düştü. 3 aylık evli olan Arslanca yaşamını yitirdi.

        10

        *2015’te Esenler’de, içinde 4 kişilik ailenin bulunduğu minibüs, tekerinin, kapağı yerinden çıkan rögara girmesi nedeniyle 10 metre yükseklikten parka uçmuş, takla atan araçtan vatandaşlar yardımıyla çıkarılan yaralılar, kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştı. Olayda şans eseri can kaybı yaşanmamıştı.

        11

        KANALİZASYONDA ÇALIŞIRKEN ÜZERİNE TOPRAK KAYDI

        Dün bir başka kaza da Kağıthane’de yaşandı. Kağıthane’de sokak üzerindeki kanalizasyonda atık su bakım ve onarım çalışması yapan işçinin üzerine toprak kaydı.

        12

        İşçi ölümden döndü. Vücudunun yarısı toprak altında kalarak yaralanan işçi, arkadaşları tarafından çukurdan çıkartılması sonrasında ambulansla hastaneye kaldırıldı.