Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 04.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 04 EkimSalıgününe dair haberler.

        NOT: Haberler anlık güncellenmektedir.

        FETÖ'NÜN ELAZIĞ FİNANS İMAMI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Elazığ'da, örgütün finans imamlarından olduğu iddia edilen Nevzat Bayram çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY kapsamında yürütülen soruşturmada firari olarak aranan Nevzat Bayram 22 Eylül'de gözaltına alınmıştı. Emniyette 12 gün sorgulanan Nevzat Bayram'ın FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Elazığ finans imamı olduğu iddia edilmişti.İşlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Nevzat Bayram tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Mustafa UC/ ELAZIĞ)

        7 ADLİYE PERSONELİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        54 adliye personeli ise adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. FETÖ'nün adliye yapılmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 61 adliye personelinden 38'i FETÖ'den tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 23 adliye personeli ise Cumhuriyet Savcılığınca adli kontrol kararı şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 38 şüpheliden 7'si FETÖ üyeliğinden tutuklandı. 31 şüpheli ise adlı kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        KARS'TA 27 GÖZALTI

        Kars merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ve Kars İl Ablası K.Y.A bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmada 27 kişi hakkında yakalama kararı ve gözaltı kararı çıkartdı. Kars merkezli olarak, Ankara, Konya, Gaziantep, Adıyaman, Kütahya, Aydın, Burdur, Bingöl ve Bayburt'ta operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında Kars'ta Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 17 akademisyen ve 3 öğrenci gözaltına alındı. Aralarında il ablasının da olduğu şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer illerde yakalanan 7 kişinin ise sorgulanmak üzere Kars'a getirileceği belirtildi. Haklarında yakalama kararı olan 5 kişinin ise arandığı öğrenildi. (Tacettin DURMUŞ/ KARS)

        FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN AMCASININ OĞLU TUTUKLANDI

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Dursun Yaşar Gülen'in de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Pasinler ilçesi Korucuk Mahallesi'ndeki çeşitli adreslere yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Fetullah Gülen'in amcasının oğulları Dursun Yaşar Gülen ve Lütfü İhsan Gülen'in yanı sıra Ulvi Çelik, Akın Güler, Mutlu Kızıltunç ve Ümit Yaşar Kızıltunç daha sonra Erzurum Adliyesine götürüldü. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Dursun Yaşar Gülen, Ulvi Çelik, Mutlu Kızıltunç ve Ümit Yaşar Kızıltunç "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Hakimlik, diğer sanıklar Lütfü İhsan Gülen ve Akın Güler'i, adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. Zanlıların, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ lehine propaganda faaliyetlerini sürdürdükleri belirtildi. (AA)

        FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Dursun Yaşar Gülen
        FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Dursun Yaşar Gülen

        40 ADLİYE PERSONELİNE FETÖ'DEN TUTUKLAMA TALEBİ

        40 adliye personeline FETÖ'den tutuklama FETÖ'nün adliye yapılmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 66 adliye personelinden 40'ı FETÖ'den tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 21 adliye personeli ise Cumhuriyet Savcılığınca adli kontrol kararı şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 111 adliye personeli hakkında FETÖ'den gözaltı kararı verilmişti. (Veli SARIBOĞA/İSTANBUL)

        İZMİR'DE 31 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        İzmir Adliyesi'nde FETÖ/PDY'ye mensup oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 96 şüpheliden 38 kişilik son grup bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 31'i serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        İzmir merkezli olarak Manisa, Konya ve Kütahya olmak üzere 4 ilde geçen hafta eş zamanlı operasyon yapıldı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato koordinesinde, Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur tarafından yürütülen soruşturmada, İzmir Adliyesi'nde görev yapan 101 adliye katibinden 76'sı gözaltına alındı. Polis, daha sonra 22 kişiyi daha gözaltına aldı, böylece sayı 98'e yükseldi.

        Çoğunluğu kadın olan bu şüphelilerden bazılarının cep telefonlarında 'Bylock' uygulaması olduğu, mübaşir ve zabıt katipleri ile müdürlerin dosyalarla ilgili süreci örgüte daha önceden bilgi verdikleri iddia edildi.Gözaltındaki 98 kişiden ilk iki grupta toplam 60 kişi geçen hafta içinde, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünün ardından 'Bylock' kullandığı tespit edilen 3 kişi tutuklanırken, 57 kişiden bir kısmı savcılık tarafından bir kısmı ise nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

        Bugün de gözaltında bulunan yazı işleri müdürleri, mübaşir ve katiplerinde bulunduğu son grup olan 38 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si emniyet tarafından, 17'si savcılık 12 kişi ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Serbest bırakılan yazı işleri müdürleri ile mübaşir ve katiplerden 13 kişinin işlerine döndükleri belirtildi. (AA)

        ÇORUM'DA 96 EMNİYET MENSUBU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Çorumda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 96 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen emniyet mensuplarına yönelik çalışmalar devam ediyor.

        Bu kapsamında Çorumda, aralarında emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 96 emniyet mensubunu açığa alındı.

        Emniyet görevlileriyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (AA)

        BİLECİK'TE 90 POLİS MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan 12 bin 801 polisten 90'ının Bilecik'te görevli olduğu öğrenildi.

        Bilecik ve ilçelerinde görev yapan polislerin arasında, 4'üncü, 3'üncü ve 2'inci sınıf emniyet müdürlerinin de olduğu belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 personelin görevden uzaklaştırıldığı, bunlardan 2 bin 523'ünün amir sınıfından olduğu kaydedilmişti. (İHA)

        FETÖ'NÜN KARS İL ABLASI TRABZON'DA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün sözde Kars il ablası, Trabzonda yakalandı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan örgütün Kars il imamı C.Knin firari eşi ve sözde Kars il ablası K.Y.Anın Trabzonda olduğu tespit edildi.

        K.Y.A, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yakınlarına ait evde gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen K.Y.A, işlemlerin ardından Karsa gönderilecek.

        Bu arada, ByLock kullandığı belirlenen kişilere yönelik operasyonda firari olarak aranan ve örgütün daha önce kapatılan okulunda görevli kadın öğretmen E.Ynin de Çorumda yakalandığı öğrenildi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 168 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 168 polis görevden el çektirildi.

        Edinilen bilgiye göre, Olağanüstü Hal kapsamında alınan kararname sonunda Emniyet Genel Müdürlüğü yurt genelinde 12 bin 801 polis memurunu açığa aldı. Soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta görevli 168 polis memuru görevden alındı. (İHA)

        ADANA'DA 655 POLİS İHRAÇ EDİLDİ

        Adana'da 655 polis memuru görevinden uzaklaştırıldı.

        667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı olduğu değerlendirilen Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 655 polis görevden uzaklaştırıldı.

        Görevden uzaklaştırılan polisler arasında müdür, amir, komiserler ve polis memurlarının da yer aldığı öğrenildi. (İHA)

        ADANA KOZAN'DA 19 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Adana'nın Kozan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 19 polis açığa alındı.

        Açığa alınan polisler arasında bir komiser ve bir de baş polis yer alıyor. Açığa alınan polislerin silahlarına ve kimliklerine el konuldu.

        Öte yandan, yapılan soruşturma kapsamında Kozan'da çok sayıda iş adamı ve esnafın da gözaltına alındığı ve iş yerlerinde arama yapıldığı, bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 15 TEMMUZ'DAN BUGÜNE KADAR 889 GÖZALTI, 511 TUTUKLAMA GERÇEKLEŞTİ

        Gaziantep'te 15 Temmuzdan bu yana Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında hakim, savcı ve rütbeli askerlerinde bulunduğu 889 zanlı gözaltına alınırken 511i tutuklandı.

        AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, il genelinde FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle çeşitli kurumlarda görevli olan kişilere yönelik operasyonlar devam ediyor.

        Bu kapsamda gözaltına alınan 886 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 511i tutuklandı, 301 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi, 71 kişi serbest bırakıldı ve 3 kişinin de işleminin devam ettiği öğrenildi.

        Ayrıca 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca farklı kurumlarda çalışan 3 bin 258 kişi hakkında işlem yapıldı.

        Bunlardan bin 829una ilgili bakanlık, 986 kişiye valilik, 4 kişiye ise kaymakamlık tarafından işlem yapıldı.

        Hakkında işlem yapılanlardan bin 569 kişi görevinden uzaklaştırıldı, bin 380 kişinin görevine son verildi.

        FETÖ ile bağlantılı olmadığı tespit edilen 12 kişi görevi iade edilirken 297 kişi hakkında değerlendirme sürecinin halen devam ettiği belirtildi. (AA)

        DOĞU KARADENİZ'DE 373 EMNİYET PERSONELİ GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Doğu Karadenizdeki 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 373 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

        Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen polislere yönelik çalışma başlatıldı.

        Bu çerçevede, FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında bir 4. sınıf emniyet müdürü ve 30 polis memuru olmak üzere 31 emniyet personeli açığa alındı.

        Giresunda bir emniyet amiri, 19 komiser ve komiser yardımcısı ile 32 polis memuru olmak üzere 52 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

        Rizede FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen biri çocuk şube müdürü olmak üzere 50 emniyet personeli, Gümüşhanede ise 34 emniyet personeli açığa alındı.

        Orduda biri 4. sınıf emniyet müdürü, 2si komiser, 10u komiser yardımcısı, 5i baş polis olmak üzere toplam 88 emniyet çalışanı görevinden uzaklaştırıldı.

        Artvinde 24ü rütbeli, 48i polis olmak üzere 72, Bayburtta ise 11i rütbeli olmak üzere 46 emniyet mensubu açığa alındı. (AA)

        MANİSA'DA 4 POLİS VE 1 İNFAZ KORUMA MEMURU FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 1 infaz koruma memuru ile 4 polis tutuklandı. 7 polis memuru ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda geçen 24 Eylül'de, Manisa başta olmak üzere İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 42 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 35 polis gözaltına alınarak Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan 35 polisten 11'i dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerle birlikte geçen 15 Eylül'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir infaz koruma memuru da adliyeye gönderildi.

        Adliyeye sevk edilen polis memurlarından V.Y., Ö.K., K.D., S.D. ile infaz koruma memuru Ö.F.Y. tutuklandı. Diğer 7 polis memuru ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KARAMAN'DA 425 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında 189 kişinin tutuklandığını söyledi.

        Vali Tapsız, Polisevinde düzenlediği basın toplantısında, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında il genelinde 425 kişi hakkında işlem yapıldığını belirtti.

        Yürütülen soruşturmalarda, 189 kişinin tutuklandığını, 134 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını aktaran Tapsız, 80 kişinin halen arandığını, 19 kişinin serbest bırakıldığını, 3 kişiye de ev hapsi verildiğini belirtti.

        Tutuklananlar arasında 1 kaymakam, 10 hakim, 2 savcı ile askeri ve emniyet personelinin olduğunu ifade eden Tapsız, ilde Ankara merkezli görevden alınan kişilerin sayısının 175, valilik kanalı ile alınanların 178, toplam sayının ise 354 olduğunu dile getirdi.

        Tapsız ayrıca, görevden alınan 354 kişiden 190nının da memurluktan atıldığını sözlerine ekledi. (AA)

        İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: "757 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI"

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü 11'i Emniyet Müdürü 757 personelin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilimizde görevli 11 4. Sınıf Emniyet Müdürü, 22 Emniyet Amiri, 11 Başkomiser, 21 Komiser, 283 Komiser Yardımcısı, 14 Başpolis Memuru, 394 Polis Memuru ve 1 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olmak üzere toplam 757 personel 03.10.2016 tarihli Bakanlık onayı ile görevden uzaklaştırılmıştır" denildi. (İHA)

        BURDUR'DAKİ TUTUKLU SAYISI 236'YA YÜKSELDİ

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında gelinen son durum paylaşıldı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ Soruşturması kapsamında toplam 804 dosyadan, 478'ine işlem yapıldı. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgilere göre, FETÖ Soruşturması kapsamında Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere Bucak, Gölhisar, Tefenni ve Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığı'nda toplam 236 kişi tutuklandı, 144 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. (İHA)

        SAKARYA'DA 139 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği talimat doğrultusunda Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 139 polis açığa alındı.

        Edinilen bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği talimatlar doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu değerlendirilen polisler açığa alınmaya devam ediyor. Yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen aralarında iki tane emniyet müdürü ve emniyet amirinin bulunduğu 139 polis açığa alındığı belirtildi. (İHA)

        FETÖ SORUŞTURMASINDA EDİRNE, KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ'DA 76 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağda aralarında rütbelilerin de bulunduğu 76 polis açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğünün talimat doğrultusunda, FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen emniyet mensuplarına yönelik çalışma başlatıldı.

        FETÖ ile bağlantısı olduğu ileri sürülen, aralarında rütbelilerin de bulunduğu Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ emniyet müdürlüklerinde görevli 76 polis görevlerinden uzaklaştırıldı. (AA)

        DOĞU ANADOLU'DA FETÖ BAĞLANTILI OLDUĞU İDDİA EDİLEN 756 EMNİYET PERSONELİ GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Doğu Anadolu Bölgesindeki 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 756 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen polislere yönelik çalışma başlatıldı.

        Bu çerçevede, FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında bir 4. sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 4 komiser ve 17 komiser yardımcısının da bulunduğu 186 emniyet personeli açığa alındı.

        Erzincanda da 41i rütbeli, 112 polis görevden uzaklaştırıldı.

        Ağrıda 17si rütbeli toplam 96 polis açığa alınırken, Tuncelideki soruşturmada ise örgütle ilişkili olduğu gerekçesiyle 100 polis görevden alındı.

        Iğdırda bir üçüncü sınıf emniyet müdürü, iki 4. sınıf emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 3 başkomiser, 5 komiser, 7 komiser yardımcısı, 2 başpolis ve 45 polis memurundan oluşan 68 polise görevden el çektirilirken, Ardahanda da 106 emniyet personeli açığa alındı.

        Karsta da bir 4. sınıf emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 88 kişi görevden uzaklaştırıldı.

        Böylelikle Doğu Anadolu Bölgesindeki 7 ilde, emniyet müdürü, komiser ve komiser yardımcılarının da aralarında bulunduğu toplam 756 emniyet mensubu görevinden alınmış oldu.

        Görevden uzaklaştırılan polislere görev yaptıkları illerdeki İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğünce tebligat yapılmaya başlandığı öğrenildi. (AA)

        KÜTAHYA'DA 114 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

        Kütahya'da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 114 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, aralarında emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu Kütahya'daki 114 emniyet mensubu açığa alındı.

        Emniyet görevlileriyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (İHA)

        SİİRT'TE 220 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen soruşturmada 220 polis açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Siirt Emniyet Müdürlüğü bünyesinde; 3 emniyet müdür yardımcısı, 2 emniyet amiri, 4 komiser, 14 komiser yardımcısı, 7 baş polis olmak üzere toplam 220 polis açığa alındı. (İHA)

        SAMSUN VE ORDU'DA FETÖ OPERASYONU: 10 KİŞİ GÖZALTINDA

        Samsun'da darbe girişinin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında esnaf ve öğretmenlerin bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri bu sabah Samsun kent merkezi, Tekkeköy ve Terme ilçeleri ile Ordu'da eş zamanlı olarak FETÖ/PDY operasyonu düzenledi. Örgütün Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ndeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 100 polis, 20 adrese eş zamanlı baskın yaptı. İçlerinde esnaf ve öğretmenlerin bulunduğu 1 şüpheli Ordu'da, 9 şüpheli ise Samsun ve ilçelerinde yakalanarak gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 10 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. (DHA)

        GAZİANTEP'TE 439 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Gaziantep'te FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 439 polis görevinden uzaklaştırıldı.

        Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızca 03 Ekim 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Teşkilatı mensuplarından, 667 sayılı 'Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin' 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli müdür ve amir sınıfından 86, polis memurlarından 347, idari hizmetlerden 6 olmak üzere, toplam 439 personel görevden uzaklaştırılmıştır" denildi. (İHA)

        SAMSUN VE TOKAT'TA FETÖ KAPSAMINDA 219 EMNİYET MENSUBU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Samsun ve Tokatta Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 219 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, aralarında emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 127 emniyet mensubu Tokatta, 92 emniyet mensubu da Samsunda açığa alındı.

        Emniyet görevlileriyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (AA)

        BARTIN'DA FETÖ OPERASYONU: 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bartın'ın da aralarında olduğu 5 ayrı ilde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü KOM şube ekipleri tarafından Bartın, İstanbul, Samsun, Manisa ve Mersin olmak üzere 5 ayrı ilde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3'ü Bartın'dan olmak üzere toplam 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. (İHA)

        AYDIN'DA 115 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 personeli görevden uzaklaştırma kararı almasıyla birlikte Aydın'da 115 emniyet mensubu açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen personele yönelik 81 ilde başlattığı soruşturma kapsamında Aydın'da aralarında 2'si emniyet müdürü olmak üzere emniyet amiri komiser ve polis memurlarından oluşan 115 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        Aydın'da daha önceden yapılan emniyet içerisinde yapılan operasyonlar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü personelinden 169 kişiden, 98'i ihraç, 45'i görevlerinden uzaklaştırılmış, 85'i tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti. 52'i adli kontrol şartıyla toplam 60 polis serbest bırakılmıştı. Aydın'da halen 10 polisin gözaltında olduğu ve ayrıca 7 emniyet personelin ise halen arandığı bildirildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 48 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

        Antalya'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 48 emniyet mensubu açığa alındı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Antalya'da 2 bin 277 kişi hakkında adli, 1900 kişi hakkında idari işlem yapıldı. Halen 291 kişinin gözaltında tutulduğu Antalya'da 809 kişi tutuklandı, 309 kişi aranıyor. Adli işlem yapılan şüphelilerden 480'i adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam 791'i serbest bırakıldı. Ayrıca 709 kamu görevlisi açığa alındı, 139 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi. 19 kamu görevlisinin emekliliğe sevk edildiği Antalya'da, 33 kişi ise itirazların incelenmesi sonunda yeniden göreve iade edildi.

        İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilde FETÖ/PDY ile irtibatlı 12 binden fazla polisin görevden uzaklaştırılması kararından sonra Antalya merkez ve 19 ilçe emniyet müdürlüklerinde, aralarında amirlerin de bulunduğu 48 emniyet personeli görevlerinden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında 10 gün içinde soruşturma açılacağı kaydedildi. Açığa alınan polisler hakkındaki soruşturmayı polis başmüfettişleri yürütecek. Soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polisler meslekten ihraç edilecek. (DHA)

        KAYSERİ'DE FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 30 KİŞİ ADLİYEDE

        Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan farklı meslek gruplarından 30 kişi adliye sevk edildi.

        Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan farklı meslek gruplarından 30 kişi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine sağlık kontrolü için Adli Tabipliğe getirildi. Sağlık kontrolünden geçen zanlılar adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ESKİŞEHİR'DE 12 JANDARMA PERSONELİ SERBEST BIRAKILDI

        Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 jandarma personeli serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, düzenlediği operasyonda 2'si ilçede olmak üzere 12 rütbeli jandarma personelini gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gün sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen 12 jandarma personelinin, C. Savcılığı tarafından serbest bırakıldığı belirtildi. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 480 EMNİYET PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünde görevli aralarında sivil memur, bekçi ve polislerin de bulunduğu 480 personeli açığa aldı.

        Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bugün FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 12 bin 801 emniyet personeli açığa alındı. Açığa alınan 12 bin 801 personelden 480'inin Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğu bildirildi. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünde açığa alınanlardan 450'sinin polis, 30'unun ise bekçi ve sivil memur olduğu öğrenildi.

        Daha önce de aralarında 2,3 ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin yer aldığı 202 polis ihraç edilmiş, 43 polis ise görevden uzaklaştırılmıştı. (İHA)

        BURSA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturma kapsamında, biri Diyarbakırda görevli Hava Kuvvetleri mensubu teğmen M.Ç, 4ü öğrenci 5 kişiyi gözaltına aldı. Teğmen M.Çnin Bursada örgüt adına faaliyette bulunan kişilerle irtibatlı olduğu tespit edildi.

        Söz konusu 4 öğrencinin dernek yöneticileri tarafından askeri okullara yerleştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Dernek yöneticileriyle irtibatı bulunan ve kod ismi kullanan bu 4 kişinin örgüt talimatıyla çeşitli astsubay meslek yüksekokulu sınavlarına sokulduğu, bu kişilerin birden fazla okuldaki yazılı ve sözlü sınavları geçtikleri, sağlık muayenesinde elendikleri öğrenildi.

        İnegölde de FETÖnün "emniyet imamlığı"nı yaptıkları öne sürülen aralarında öğretmen, mühendis, sağlık memuru da bulunan 11 şüpheli gözaltına aldı.

        Bir diğer operasyonda ise FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan bazı kişilerin şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullandığı öğrenildi.

        Gözaltına alınan 21 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        HAVACI ASKERLERE FETÖ OPERASYONU: 33 KİŞİ ASKER ALINDI

        Eskişehir merkezli İstanbul, Ankara, İzmir ve Kütahya'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında albayların da bulunduğu 33 havacı personel gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli birimlerinde görev yapan 4 albay, 8 binbaşı, 4 yüzbaşı, 5 teğmen, 10 astsubay ve uzman çavuş ile 2 sivil personel yakalandı. Gözaltına alınan 33 kişinin sorgulanmalarına başlandığı belirtildi. (DHA)

        BURDUR'DA 44 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Burdur'da komiser, komiser yardımcıları ve başpolislerin de aralarında bulunduğu 44 polis açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa aldığı 12 bin 801 polisten 44'ünün Burdur'da görev yaptığı belirtildi. Açığa alınanlardan Burdur Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4'ünün komiser, 5'inin komiser yardımcısı, 3'ünün başpolis ve 32'sinin polis olduğu kaydedildi. Soruşturmalar sonucunda FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polislerin meslekten ihraç edileceği belirtildi. (DHA)

        KARAMAN'DA 34 POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğünde görevli 34 polis memuru açığa alındı.

        Karamanda FETÖ ile irtibatı olduğu değerlendirilen kişilere ilişkin soruşturma sürüyor.

        Bu kapsamda FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 1 Çocuk Şube Müdürü, 1 Bilgi İşlem Müdürü, 1 Başkomiser, 11 Komiser Yardımcısı ile 20 polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

        Konuyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (AA)

        BOLU'DA 38 POLİS AÇIĞA ALINDI

        İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde 12 bin 801 emniyet mensubu açığa alınırken, Bolu'da 38 memurunun açığa alındığı ifade edildi.

        FETÖ soruşturmaları kapsamında Türkiye genelinde 12 bin 801 emniyet mensubu açığa alındı. Bolu Emniyet Müdürlüğü'nde örgütle ilişkileri olduğu tespit edilen 4'üncü sınıf emniyet müdürü, komiser, başkomiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu toplam 38 emniyet mensubu açığa alındı. (İHA)

        BİNGÖL ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ MURAT BİLİNMİŞ SERBEST BIRAKILDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bingöl Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş serbest bırakıldı.

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince 3 gün önce gözaltına alınan Bilinmiş, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bilinmiş, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ'NÜN ELAZIĞ FİNANS İMAMI YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Elazığda, örgütün finans imamlarından olduğu iddia edilen Nejdet Bayram yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Elazığdaki finans imamlarından olduğu gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve 3 aydır firari olan Nejdet Bayram, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

        Bayram, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA 61 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 61 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Anadolu Adalet Sarayında görevli personelin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında mübaşir ve zabit katiplerinin de bulunduğu 22si kadın 61 şüpheli, Gayrettepedeki Asayiş Şube Müdürlüğünden Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi.

        Şüphelilerin iş yeri ve ikametlerinde yapılan aramada ele geçirilen cep telefonu, laptop, harici bellek, USB ve dijital bulgular incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderildi.

        Şüphelilerden A.Onun üzerinden 1 dolar, F.Dnin evinde yapılan aramada Fetullah Gülene ait kitap ele geçirildi. (AA)

        ÖRGÜTÜN "BİLİŞİM İŞLERİ SORUMLUSU" DÜZCE'DE YAKALANDI

        Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında arama kararı bulunan, örgütün "bilişim işleri sorumlusu" olduğu öne sürülen Ceyhan Ulkarın eşi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan sınıf öğretmeni Aynur Ulkar, Düzce Adliyesine gelerek teslim oldu.

        Gözaltına alınan Ulkar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Eşi Aynur Ulkarın polisteki ilk ifadesinde, Bosna Hersekte olduğunu iddia ettiği Ceyhan Ulkarın FETÖnün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüzün yakın arkadaşı ve örgütün "bilişim işleri sorumlusu" olduğu öne sürülüyor. (AA)

        ANTALYA'DA FETÖ MENSUBU 65 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalyada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 65 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda çeşitli meslek gruplarından 65 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların, örgütte "ağabey" ve "abla" olduğu belirtilirken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

        Gözaltına alınan 10u kadın 65 zanlının, şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullandığı da tespit edildi. (AA)

        SAMSUN'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında öğretmen ile esnafın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Tekkeköy ilçesinde 20 ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda aralarında öğretmen ve esnafın da olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        SAMSUN BAFRA'DA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsunun Bafra ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Bafra Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Alaçam Caddesinde bulunan bir iş yerinde arama yapıldı.

        FETÖye ait dergilerin de bulunduğu aramanın ardından iş yeri sahibi H.U. gözaltına alındı. (AA)

        ŞANLIURFA'DA 569 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Şanlıurfa'da, yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında merkez ve 13 ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli aralarında müdür ve amirlerinde bulunduğu 569 polis açığa alındı.

        15 Temmuz gecesi FETÖ mensuplarının darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL kapsamında terör örgütü FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu değerlendirilen 569 polis açığa alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan liste doğrultusunda aralarında rütbelilerin de bulunduğu 569 emniyet mensubuna açığa alındıkları tebliğ edildi. (DHA)

        ESKİŞEHİR'DE 33 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir merkezli 5 ili kapsayan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetli Komutanlığı'na mensup, çoğu subay olan 33 kişi gözaltına alındı.

        Eskişehir'in yanı sarı Kütahya, Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonda, 4'ü albay, 8'i binbaşı, 4'ü yüzbaşı, 5'i teğmen ve 10'u astsubay ve uzman çavuş ile 2'si askeri sivil personel olan 33 gözaltına alındı. Eskişehir'e getirilen şüphelilerin sorgularının sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 28 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında 28 polis açığa alındı.

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik devam eden soruşturma kapsamında Zonguldak'ta polise yönelik soruşturma düzenlendi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde ve ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli 28 polis açığa alındı. Açığa alınan polis memurlarının arasında başkomiser, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor. (İHA)

        ERZURUM'DA 186 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Erzurum'da 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 186 emniyet personeli görevden uzaklaştırıldı.

        Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde yapılan ve 12 bin 801 polisin açığa alındığı operasyonda; Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde aralarında bir 4. sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri, bir başkomiser, dört komiser ve 17 komiser yardımcısının da bulunduğu toplam 186 emniyet personelinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. (İHA)

        VAN'DA 95 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Van'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 95 polis açığa alındı.

        Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Karaname kapsamında Van'da da 95 polisin açığa alındı. FETÖ/ PDY kapsamında açığa alınan polislerden 18'nin rütbeli olduğu belirtildi. (DHA)

        FETÖ'NÜN ANKARA KOORDİNATÖRÜ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan örgütün sözde "Ankara Koordinatörü" tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖnün darbe girişimine ilişkin Isparta merkezli 23 ilde gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, gözaltı işlemleri sürüyor.

        Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı tespit edilen C.B, Ankarada gözaltına alındı.

        Ispartaya getirilen ve örgütün sözde "Ankara Koordinatörü" olduğu belirtilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. (AA)

        KONYA'DA FETÖ OPERASYONU: 56 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 21'i asker olmak üzere 56 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine katılan kişileri tespit ettikten sonra harekete geçti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından polis, şafak vaktiyle birlikte farklı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 21'i asker 56 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 2 binbaşı, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve 16 astsubayın bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        KARS'TA 29 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

        Kars merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından polis ekiplerince, Kars merkezli Ankara, Konya, Gaziantep, Adıyaman, Kütahya, Aydın, Burdur, Bingöl, Bayburt'ta operasyon başlatıldı.

        Operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkartılan, aralarında Kars Kafkas Üniversitesinden akademisyenlerin de bulunduğu rektör yardımcısı, öğretim görevlisi ve öğrencilerden oluşan 29 kişinin ev, iş yeri ve üniversitelerdeki odalarında arama çalışması yapılıyor.

        Aramalar sonrası haklarında yakalama kararı olanların gözaltına alınacağı öğrenildi. (AA)

        YUNANİSTAN'A 5 TÜRK DAHA KAÇTI

        Meriç Nehri yakınlarındaki Yunanistanın Orestiada kasabasına, 5 Türk vatandaşının yasa dışı yollarla girdiği öğrenildi.

        Yunan Kamu Güvenliği Bakanlığından edinilen bilgiye göre, perşembe günü kasabaya ulaşan beş kişi arasında tek çocuklu bir çift ve iki erkek bulunuyor.

        Orestiada polis merkezinde gözaltında tutulan söz konusu kişilerin, sığınma talebinde bulunmak istedikleri bildirildi.

        Ayrıca, Türk vatandaşlarının yanlarında getirdikleri çantalarda yüklü miktarda para ve ziynet eşyası bulunduğu belirtildi.

        Söz konusu kişilerin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu oldukları tahmin ediliyor.

        FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistana kaçarak sığınma talebinde bulunan darbeci 8 askerin yanı sıra toplam 23 Türk vatandaşı komşu ülkeye yasa dışı yollarla geçti. (AA)

        BATMAN'DA 162 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Batmanda 162 polis açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda, FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen emniyet mensuplarına yönelik çalışmalar devam ediyor.

        Bu kapsamda Batman Emniyet Müdürlüğünde görevli 162 polis görevden uzaklaştırıldı. (İHA)

        SAMSUN'DA 92 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Samsun'da FETÖ/PYD operasyonları kapsamında 92 polis daha açığa alındı.

        667 sayılı 'Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin 2. maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen Türkiye geneli 12 bin 801 polis açığa alındı.

        Soruşturma kapsamında Samsun'da aralarında rütbelilerin de bulunduğu 92 polisin görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. (İHA)

        MANİSA SARIGÖL'DE FETÖ OPERASYONU: 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri A.E, F.K, A.K. isimli bayanlar ile M.E., A.E., İ.İ., C.O., İ.E.'yi gözaltına aldı. Emniyette soruya alınan 8 kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan M.T. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alaşehir Ceza ve Tutukevine konuldu. (İHA)

        BİTLİS VE MUŞ'TA TOPLAM 378 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Bitliste 250, Muşta 128 emniyet mensubu açığa alındı.

        Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen aralarında emniyet amirleri ve komiserlerin de bulunduğu 250 emniyet görevlisi Bitliste, 128 emniyet görevlisi ise Muşta açığa alındı.

        Açığa alınan emniyet görevlileriyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (AA)

        ŞANLIURFA'NIN VİRANŞEHİR İLÇESİNDE 32 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 32 polis gözaltına alındı.

        15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 32 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu ileri sürüldü.

        Öte yandan Viranşehir Kaymakamlığı görevini yürüten Huzeyfe Citer de 20 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmış, bir gün sonra da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        Olayla ilgili soruşma sürüyor. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 11 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Elazığda, 11 öğretmen gözaltına alındı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖnün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 199 öğretmenden, 20si hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 11 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemede şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandıkları belirlendi.

        Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından, emniyete götürüldü.

        Firari 9 öğretmenin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        YOZGAT'TA GÖZALTINA ALINAN 18 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisine yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 5i tutuklandı.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Yozgat Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından, adliyeye sevk edilen zanlılardan Burak Karaaslan, Metin Kılınç, Mehmet Varinli, Mustafa Şafak ve Mustafa Erciyas çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Zanlılardan 4ü savcılıkça, 9u ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Yozgatta 28 Eylülde Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisine yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alınmış, adreslerinde bulunamayan 4 zanlıdan, 3ünün daha yakalanmasıyla sayı 18e çıkmıştı.

        Adresinde bulunamayan bir zanlının yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

        ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE BİN 350PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli bin 350 personel açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevden uzaklaştırılan 12 bin 801 personelin bin 350'si Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapıyor. Açığa alınacak polislere Personel Şube Müdürlüğü tarafından tebliğ yapılmaya başlandığı öğrenildi.

        Görevden uzaklaştırılan personeller hakkında 10 gün içinde soruşturma açılacağı bildirildi.

        Emniyet Genel Müdürlüğü, internet sitesinden yaptığı açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 2 bin 523'ü amir 12 bin 801 personelin görevden uzaklaştırıldığını bildirmişti. (AA)

        DÜZCE'DE 24 PERSONEL FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        Düzce'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 38 kişiden 24'ü tutuklandı, 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 38 kişi dün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, savcılık sorguları ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Aralarında eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Ateş ile 'il ablaları', 'talebe sorumluları' ve öğretmenlerin de bulunduğu 24 kişi tutuklandı. 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        TRABZON'DA 31 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Emniyet Genel Müdürlüğü dün gece FETÖ ile ilişkisi olan Türkiye genelinde 12 bin polisi açığa alırken, Trabzon'da bu kapsamda aralarında üst düzey müdürlerinde bulunduğu 31 polis açığa alındı. (İHA)

        BURSA'DA ŞUBE MÜDÜRÜ DAHİL 267 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Bursa'da görev yapan 1'i şube müdürü 267 polis, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ/PDY soruşturmasında 2523'ü amir olmak üzere 12 bin 801 polisi açığa aldı. Açığa alınanlar arasında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 1 şube müdürü, 2 amir 264 de komiser ve memur bulunduğu bildirildi.

        Soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polislerin meslekten ihraç edileceği öğrenildi. (DHA)

        UŞAK'TA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 6'SI KADIN 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 6sı kadın 8 kişi tutuklandı.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 12si kadın 14 kişi cumhuriyet savcısına verdi.

        Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan, Pelin K, Hanife Banu A, Esra Y, Selver E, Tuğba A, Ülkü Songül K, Mustafa A, ile Ömer Memiş Ö. "terör örgütüne üye olmak" "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklanırken, E.E.Ö, E.K, D.S, Ş.T, H.V. ve Ş.K. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Uşakta, 27 Eylülde soruşturma kapsamında 12si kadın 14 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        KAYSERİ EMNİYETİNDE 116 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 116 personel açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında çeşitli rütbelerden toplam 116 personel açığa alındı. (İHA)

        KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE 203 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Konyada düzenlenen ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddia edilen soruşturma kapsamında, Konya Emniyet Müdürlüğünde görevli 203 polis açığa alındı.

        Emniyet Genel Müdürlüğünün verdiği talimat doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

        FETÖ ile bağlantısı olduğu ileri sürülen, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 203 emniyet mensubu açığa alındı.

        Soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. (AA)

        MALATYA'DA 6 İŞADAMI FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        Malatya'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 işadamından 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında Malatya'da örgütün finansal ayağına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 13 işadamı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği Sinan D., Nurettin P., Seyfettin T., Abdulvahap G., İsmet T. ve Ahmet G. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklama kararı veridi. Tutuklanan işadamları polis araçları ile cezaevine gönderildi.

        Öte yandan Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri tarafından, iki ayrı operasyonda gözaltına alınan 4 kişi de adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden bir binbaşı tutuklanırken,FETÖ/PDY'nin kadın yapılanmasında görev aldıkları öne sürülen Kadriye K., Sevim C. ve Merzuka A. ise 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KONYA 3. ANAJET ÜS KOMUTANLIĞINDA 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen, aralarında askerlerin de bulunduğu 35 kişi yakalandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY yapılanmasıyla bağlantısı olduğu değerlendirilen kişiler belirlendi.

        Kent merkezi ile Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 21'i asker 53 kişiden 35'i gözaltına alındı.

        Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Gözaltına alınan askerlerin Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli oldukları öğrenildi. Şüphelilerden astsubay Y.Ş.G'nin Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli olduğu bildirildi. Askerlerden astsubay S.D'nin 12 Ağustos'ta emekliye ayrıldığı, kadın astsubay Ö.A'nın da emeklilik dilekçesi vererek izne ayrıldığı belirtildi.

        Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında 2 binbaşı, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 16 astsubayın bulunduğu kaydedildi. (AA)

        DENİZLİ'DEKİ FETÖ OPERASYONUNDA 20 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 27 öğretmenden 20'si tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt üyelerinin aralarında iletişim sağlamak amacıyla kullandığı kriptolu iletişim programı ''Bylock''u kullandıkları belirlenerek gözaltına alınan 27 öğretmen, Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 20'si "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 34 öğretmen hakkında gözaltı talimatı verilmiş, Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce görevden uzaklaştırılan 27 öğretmeni gözaltına almıştı. (AA)

        İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ege Üniversitesindeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ege Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında akademisyenlerin de olduğu 15 kişi yakalandı.

        FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen şüphelilerin, örgütün gizli yazışma programı "ByLock" kullandığı tespit edildi.

        Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik 3 ilde yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        5 DERNEK VE 2 ŞİRKET YÖNETİCİSİ 78 KİŞİYE FETÖ OPERASYONU

        Kayseri'de polis tarafından, FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirlenen ve haklarında gözaltı kararı bulunan 5 dernek ve 2 şirket yöneticisi olmak üzere 78 kişi için İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 6 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Edinilen bilgiye göre, ülke genelinde FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatı ve iltisakı olduğu anlaşılarak milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verilen ve Kayseri'de faaliyet gösteren Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği, Kayseri Çevre Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yemliha ve Mahzemin Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (Kılıçaslan Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği) Kayseri Özel Göz Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özel Hacettepe Romatizmal Hastalıklar ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Sağlık Merkezi Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Aktif Eğitimciler Sendikası ve Ufuk Sendikası'na bağlı il ve ilçe temsilciliklerinin yöneticilerine yönelik soruşturma başlatıldı.

        Yürütülen soruşturma kapsamında adı geçen tüzel kişiliklerin yönetiminde görev aldığı anlaşılan 110 şüpheliden 32'si hakkında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işlem yapıldığı ve 18'inin halen tutuklu olduğu bildirildi.

        Hakkında soruşturma yapılmayan 78 şüpheliye Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak ve terörizm finansmanı suçlarından bugün Kayseri merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Nevşehir ve Bartın olmak üzere 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığı kaydedildi. (İHA)

        KAYSERİ MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Kayseri merkezli aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Nevşehir ve Bartın'ı kapsayan 6 ilde bu sabah FETÖ/PYD operasyonu başlatıldı. 78 şüpheli hakkında başlatılan operasyon sonucu, savcılığın belirlediği isimlere yönelik gözaltılar başladı. Çeşitli derneklere mensup şüphelilerden 32'si hakkında daha önce işlem yapıldığı, bunlardan 18'nin tutuklu olduğu belirlendi. (DHA)

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA 37 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        İçişleri Bakanlığında 37 personel görevden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olduğu değerlendirilen İçişleri Bakanlığı merkez birimlerinde görevli 37 personel, görevlerinden el çektirildi. (AA)

        MALATYA'DA FETÖ SORUŞTURMASI

        Malatya'da sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 işadamından 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'ye yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında Malatya'da örgütün finansal ayağına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 13 işadamı gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 10 günden beri sorgulamarı süren ve aralarında TUSKON üyelerininde bulunduğu 13 işadamı dün sabah adliyeye sevk edildi.

        Gece yarısına kadar süren mahkeme sürecinde nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 kişi adli kontrol kararı ile serbest kalırken 6 kişi ise tutuklanarak Malatya E tipi Cezaevine gönderildi. (İHA)

        KAÇARKEN AYAĞI KIRILAN SAVCI TUTUKLANDI

        Erzincan'da 2009 yılında "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nı uygulamaya koydukları iddiasıyla 14 kişi hakkında açılan ve beraatle sonuçlanan davada gizli tanık olarak ifade verdiği öne sürülen, İzmir'de kendisini gözaltına almak isteyen polislerden kaçmaya çalışırken ayağı kırılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt tutuklandı.

        Tekerlekli sandalyeyle İzmir Adliyesine getirilen Bozkurt, savcılıkta yaklaşık 6 saat süren sorgusunun ardından "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Meslekten ihraç edilen Sayıştay uzman denetçisi Nurettin Dündar ile iş adamı İsmail Özer de tutuklandı.

        Erzincan'da 2009 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, "Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla yargılandığı, geçen yıl beraatle sonuçlanan davada, Bayram Bozkurt'un "Efe" kod adıyla ifade veren gizli tanık olduğu iddia edilmişti.

        Konuya ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Şubat 2016'da gözaltına alınan Bozkurt, "yalancı gizli tanıklık yapmak ve hürriyeti tehdit" suçlarından adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Erzincan Cumhuriyet Savcılığı tarafından bu soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamenin Erzincan Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından Bayram Bozkurt hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında İzmir'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen ve Erzincan'daki soruşturmayla ilgili de yakalama kararı bulunan Bayram Bozkurt'un Bornova ilçesinde bir evde saklandığını tespit ederek 5 Eylül'de operasyon düzenlemişti. Bozkurt'un, polislerden kaçmaya çalışırken düşerek ayağı kırılmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve ameliyat geçiren Bozkurt, tedavisinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. (AA)

        HATAY'DA 120 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Hatay'da FETÖ/PDY soruşturmasında 120 polis açığa alındı.

        İç İşleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başlattığı operasyonda yaklaşık 12 bin polis açığa alınırken Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında çeşitli rütbelerde bulunan 120 polisin açığa alındığı öğrenildi.

        İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan polisler hakkındaki soruşturmayı polis başmüfettişlerin yürütecek. Soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polislerin meslekten ihraç edileceği öğrenildi. (İHA)

        DÜZCE'DE 8 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 37 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Düzce merkezli 8 kentte düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, aralarında eski il emniyet müdür yardımcısı, öğretmen ve iş adamlarının da bulunduğu 37 zanlıdan adliyedeki sorgusu tamamlanan 14'ü tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında gözaltı kararı verilen zanlıların yakalanması için Düzce, Kocaeli, Balıkesir, İzmir, Edirne, İstanbul, Sakarya ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgütün sözde "bölge, il ve talebe sorumluları" ile "il abi ve ablalarının" da aralarında yer aldığı 33 şüphelinin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramalarda ele geçirilen belgelere el konuldu.

        Aralarında öğretmen ve iş adamlarının da bulunduğu şüpheliler, gözaltına alındı.

        Farklı illerde yakalanan zanlılar, Düzce Emniyet Müdürlüğüne getirildi. İşlemleri tamamlanan 33 kişi ile gün içinde gözaltına alınan eski Düzce İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Ateş'in de aralarında yer aldığı 4 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısına ilk etapta ifade veren 16 kişi, mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Ercan Ateş ile Soner Karatay, Abdullah Kaya Alp, Erhan Metin, Cemile İlyasoğlu, İlyas Özkan, Sema Kırmızı, Hacı Mustafa Nizamoğlu, Muhammed Safi, İsmet Akın, Erkan Karadeniz, Halim Hoşbaş, Osman Sağlam ve Keziban Çakmak tutuklandı. G.K. ve F.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Mahkemeye ara verildiği, diğer 21 şüphelinin işlemlerinin sabah devam edeceği öğrenildi.

        Öte yandan, tutuklananlar arasında şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock"u kullananların bulunduğu tespit edildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ