Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nazlı Ilıcak ve Mehmet Baransu ifade verdi

        FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında Bakırköy Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Nazlı Ilıcak ile TSK'nın gizli belgelerini elde etmek ve yayınlamak suçundan tutuklu olarak yargılanan Mehmet Baransu, Silivri Cezaevi'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

        "15 TEMMUZ'DA ANLADIM"

        Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Nazlı Ilıcak'ın "FETÖ/PDY"nin nihai amacını 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimiyle anlamış olduk. Bu tarihten önceki faaliyetleri suç konusu olarak düşünmüyordum. Fakat anladım ki 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu gibi gözükse de darbe faaliyetinin ilk adımları olduğunu 15 Temmuz göstermiştir" dediği belirtildi.

        "BENİM YAPTIĞIM TELEVİZYON YAYINI SUNMAKTAN İBARETTİR"

        14 Temmuz'da Can Erzincan TV'deki programda darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları iddiasını da reddeden Ilıcak, "Benim yaptığım televizyon yayını sunmaktan ibarettir. Can Erzincan Tv'de çalıştığım sürede birçok bürokrat ve siyasetçi program konuğum olmuştur. Muhtelif görüşlere yer verilmiştir. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki; yaptığım programa ilişkin FETÖ/PDY'ye ilişkin herhangi bir ceza da verilmemiştir" dediği belirtildi.

        FETÖ üyesi olmadığını iddia eden Ilıcak, ifadesinin ardından tekrar Bakırköy Kadın Cezaevi'ne götürüldü. Mehmet Baransu'nun da Taraf Gazetesi'ndeki yayınlanan haberlerle ilgili olarak ifadesi alındıktan sonra Silivri Cezaevi'ne geri gönderildi.

        Aynı soruşturmada, HSYK tarafından meslekten ihraç edilen ve FETÖ üyeliğinden tutuklanan Balyoz davası savcısı Hüseyin Kaplan'ın tanık olarak dinlenmişti.

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ