Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında açıklamalar

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

        "ABD'de darbe olmaz, Fransa'da, Hollanda'da olmaz da Türkiye'de neden olur? Çünkü oralarda demokrasi var. Özgürlük var. Baskıcı bir yönetim yok. Türkiye nasıl oldu da bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı? Bir tarih yazdı bu parlamento. Şu soruyu da vatandaşın kendisine sormasını isterim. 240 şehidimiz oldu, bunun sorumlusu kim? Demokrasi şehitleri için özel düzenleme yaptılar onlara daha yüksek aylık veriliyor. Verilsin. Ama niye diğer şehitlerimize verilmiyor. Şehitler arasında ayrım olur mu? Çifte standart olur mu? Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Bunları söyleyince Yenikapı ruhuna ihanet diyorlar. Önce bir gerçeğin altını çizelim. FETÖ'yü kim büyüttü? Kim imkan sağladı? Bunun üzerinde iyi durmazsak bunu anlayamayız

        Bu işin siyasi sorumlusu Türkiye Cumhuriyeti'ni 14 yıldır yönetenlerdir, nokta.

        Peki Kılıçdaroğlu o dönemde ne söyledi? 'Yayınlanan bir MGK belgesi var, o belge iktidarın iki yüzlü olduğunu gösteriyor' demişiz. Biz doğruları söyleriz. Her yerde kendi halkımıza doğruları söyleriz.

        Yenikapı'ya gittim, hamaset yapmadım. 12 maddede anlattım. Çıkıp itiraz etmediler. Ne söyledik; camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayın. Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim dedik. 'Rabbim ve milletim affetsin' diyor. Bu bir özeleştiri değildi. Kandırıldım diyor. Bu bir özeleştiri değildir. Gereğini yapacaksın. O koltukta oturamazsın. Devlet sisteminde liyakatı esas alalım dedik. Şimdi sadece kendi yandaşlarını öğretmen almak istiyorlar, bu doğru değil. Soruyorlar, 'Reis deyince aklınıza ne geliyor' diye... Bizim aklımıza Piri Reis geliyor. 'Gezi'de ne hissettiniz' diye soruyorlar, 'Özgürlük' hissettik. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ