Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim OSYM.gov.tr'de büyük yenilik!

        Her yıl milyonlarca öğrenci ve kamu personel adayının ziyaret ettiği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesi yenilendi.

        Yıl içerisinde onlarca sınav yapan ÖSYM, adaylara daha iyi hizmet verebilmek için yeni internet sayfasını hayata geçirdi. Sınav başvuru işlemlerinin yapılıp sonuçların öğrenilebildiği sayfada, yakın zamanda bitecek ve devam eden başvuruların rahatça görülebileceği yeni bir menü de yer alıyor.

        Adaylara sınav öncesi ve sınav sonrası süreçleriyle ilgili bilgileri de vermeyi ihmal etmeyen ÖSYM, yeni tasarımında haber ve duyuruları ekranın sağ tarafında bulunan bölümden yapacak.

        ADAYLAR ARADIKLARINI DAHA KOLAY BULABİLECEK

        Yeni tasarımda site içi arama bölümüne önem veren ÖSYM, adayların aradığı konuları daha kolay bulabilmesi için daha sade bir arayüze yer verdi.

        Adaylar, aradığı konuları, 'Genel Duyurular', 'Basın Açıklamaları', 'Sınavlarda' seçeneklerinden birisini tercih ederek daha rahat bulabilecek.

        HER SINAVA ÖZEL SAYFA

        Üst menüde bulunan sınavlar bölümünde tüm sınavlara özel ayrı alt kategoriler yer alıyor. İlgilendiği sınavı seçen adaylar, sınav hakkında duyurular, kılavuzlar, sayısal bilgiler, sınav soru ve cevapları ve sıkça sorulan sorular gibi alanlara erişebilecek.

        İlgilendikleri sınavın ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyen adaylar, sınav sayfasının en altında yer alan sınav takviminden kolayca öğrenebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ