Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 180 kiloluk Necla'nın akülü sandalye isteği uygun bulunmadı

        Manisa Büyükşehir Belediyesi, eşinin ölümünden sonra yaşadığı psikolojik rahatsızlık sonucu 180 kiloya ulaşan ve yürümekte zorluk çeken Somalı Necla Tarlaek'in yetkililerden akülü sandalye isteği uygun bulunmadı, ancak psikolojik destek sağlandı.

        Aşırı kiloları nedeniyle yürümekte zorlandığı için tekerlekli sandalye başvurusu yapan Tarlaek'i, Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Yıldırım, Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Serpil Aykurt ve Psikolog Merve Ateş evinde ziyaret etti.

        Tarlaek'e akülü tekerlekli sandalye için Sağlık Kurulu'nun onay vermediğini belirten Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Serpil Aykurt, şunları söyledi:

        "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün liderliğinde il genelinde yardıma muhtaç vatandaşlarımızın dertlerine ortak oluyoruz. Bu kapsamda da bizden akülü tekerlekli sandalye isteyen Tarlaek'i evinde ziyaret ettik. Sağlık Kurulu tarafından kendisine akülü sandalye verilemeyeceği raporunu bildirdik ve psikolojik destek almasını sağladık. Kendisiyle psikologumuz sürekli ilgilenerek yardımcı olacak. Kendisi de çok mutlu oldu. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur."

        5 yıl önce eşini kaybettikten sonra hayata küsen ve oturduğu yerden kalkmayan 65 yaşındaki Necla Tarlaek, 180 kilo oldu.

        Aşırı kiloları yüzünden evinden çıkamayan Tarlaek, "Tek isteğim bana uygun bir akülü araç. 5 yıldır sokağa çıkamadım. İnsanları yalvararak yanıma çağırıyorum. Dışarı çıkmak istiyorum" demişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ