Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de otobüs şoförünü 5 kişi sopayla darp etti

        İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait ESHOT tarafından işletilen '46' numaralı Çobançeşme- Gültepe- Toros hattına çalışan iki şöför 14 saat arayla darp edildi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şoförlerin baş, sırt, kol ve boyun bölgelerine sopayla vurulduğunu belirterek, Şoförlerimiz yolcu indirmek için durakta durunca birkaç kişi 'neden önümüzden durdun' diyerek, sopayla şoförlere saldırdı dedi.

        Bugün saat 00.00'da '46' numaralı Çobançeşme- Gültepe- Toros hattında son seferini yapan Murat Er, iddiaya göre yokuş aşağı inerken arkasındaki aracın zik zak çizerek ilerlediğini görünce sağa çekti.

        Arkasından gelen araç da önünde durdu ve içinden inen beş genç, ellerindeki sopalarla Er'e saldırdı. Şoför Er sırtına, boynuna ve kollarına ağır darbe aldı. Buralarda ezilme, kızarma ve morarma oluştu. Bugün saat 14.30'da aynı hatta çalışan Şoför Murat Bulut, yolcu indirmek için durağa yanaştığı sırada nasıl önümüzde durursun diyen gençlerin saldırısına uğradı. Bulut, aldığı darbelerle yaralanırken sedye ile hastaneye kaldırıldı.

        Beş kişinin gösaltına alındığı Gültepe Karakolu önünde toplanan belediye otobüsü şoförleri olayı protesto etti. ESHOT'ta örgütlü olan Genel İş Sendikası'nın bağlı olduğu DİSK'in Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İki şoförümüz mahallenin gençleri tarafından darp edildi. Bu ülkede insanları işlerine getirip götüren otobüs şoförleri dayak yiyor. Bu magandalara 'Şoförüne dokunma' diyoruz. Gece yaşanan olayla alkollü olan gençler, kendilerine yol vermek için otobüsü durduran şoföre 'sen kimsin de bize yol veriyorsun' diye saldırıyor. Öğle saatlerindeki saldırıda ise 'neden önümde durdun' diye dayak atılıyor. İnanılır gibi değil dedi.

        "HER GÜN DAYAK YEMEKTEN BIKTIK"

        Gültepe Polis Merkezi önünde toplanan ESHOT'a bağlı şoförlerle konuşup bilgi alan Disk 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal daha sonra bir açıklama yaptı. Artık şiddete karşı ciddi önlemlerin alınmasını isteyen Topal, Son zamanlarda üst üste darp olayları yaşanıyor. Gültepe bölgesinde çalışan şoför arkadaşlarımız neredeyse 3 günde bir darp ediliyor. Daha önce 'Şoförüme dokunma' diye bir yürüyüş yapmıştık ama anlaşılan bu yeterli olmamış. Dün bir arkadaşımız sopayla darp edildi. Bu bölgedeki bazı vatandaşlarımız, ücret ödememek için şoför arkadaşımızla tartışıyor bunları sık sık yaşıyoruz. Bugün de maddi hasarlı bir kaza sonrası arkadan çarpan aracın şoförü 'neden önemdü durdun' diye arkadaşımızı darp ediyor. Belediye otobüslerindeki kabinler kapanmaya başladı.

        Ama kabin ne kadar takarsanız takın bu şoför arkadaşımız aşağıya indikten sonra saldırıya uğrayabiliyor. Biz sıkıntılı bölgelerde emniyetle işbirliği yapılmasını önlem alınmasını istiyoruz. Bir kaç gün önce Narbel'de belediye otobosünü taşladılar, bir başkasını yakmaya çalıştılar. Bir yıl öncesinde tabancayla insanları otobüsten indirip ateşe verdiler aracı. Onlarca örnek verilebilir. Adeta şamar oğlanına döndük. İnsanlar emek veriyor. Her gün dayak yemekten bıktık. Ya Büyükşehir Belediyesi önlem alacak, ya da biz kendimiz önlem alacağız, gerekirse çalışmayıp günboyu boykot edeceğiz. Her gün karakollardayız, işin ilginç tarafı darp eden daha rahat diye konuştu. Bu arada darp edilen Murat Er'in hastanede tedavi altındayken arkadaşları tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri sosyal medyada arkadaşları tarafından paylaşıldı. Meslektaşları, Murat Er ile Murat Bulut'a geçmiş olsun dileklerini iletip yaşananlara tepki gösterdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ