Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit çocuklarına büfeden ücretsiz alışveriş

        Kocaeli'ninKörfez İlçesi'nde, Şengül Yurt işlettiği büfeye 'Şehit çocukları bu büfeden ücretsiz alışveriş yapabilirler. Bedelleri babaları tarafından ödenmiştir' yazılı pankart astı. Yurt, şehit çocuklarına sahip çıkmak istediklerini belirterek, "Ne yapsak o şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz" dedi.

        Körfez Mimar Sinan Mahallesi Menderes Caddesi'nde büfe işleten Şengül Yurt, şehit çocukları için büfeden alışverişi ücretsiz hale getirdi. Şengül Yurt büfesinin önüne 'Şehit çocukları bu büfeden ücretsiz alışveriş yapabilirler. Bedelleri babaları tarafından ödenmiştir' yazılı pankart astı.

        Şehit çocukları için üzerlerine düşen görevi yapmak istediklerini belirten Şengül Yurt, "Şehitlerimiz bizim için bedenini verdi, biz çocuklarına alışverişi bedava sağlamışız çok mu? Onların ödedikleri bedel karşısında ne yapmış olsak, o şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Şehit çocuklarının yapacağı her türlü masrafın bedeli, babaları tarafından ödenmiştir. Onlara sahip çıkmak, kendini Türk kabul eden herkesin vazifesidir. Şehitlerimiz canlarını vermeseydi, bu aziz vatanda bugün rahat bir şekilde yaşayabilir miydik? Bu nedenle biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. Şehit ailelerinin çocukları işyerimizden ne alırlarsa alsınlar her aldıkları şey ücretsiz olacaktır" diye konuştu.

        Şengül Yurt daha önce bir günlük gelirlerini Bayırbucak Türkmenlerine bağışladıklarını belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ