Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Koca vahşeti Handan Aşkın'ı felç bıraktı
        1

        GÜNGÖR KARAKUŞ/GAZETE HABERTÜRK

        11 yıllık evliliğinden 2 çocuk sahibi olan 30 yaşındaki Handan Aşkın için hayat zindana dönmüştü. Uğradığı fiziksel şiddetin üstüne eşi Emre Aşkın’ın sorumsuzluğu ve çalışmaması eklenince boşanma kararı aldı ve babasının evine yerleşti. Kocası, çocuklarını ve ailesini öldürmekle tehdit ediyordu. Mahkeme, eşine 200 metre yaklaşmama kararı verdi.

        2

        ‘YARALAMA’DAN YARGILANIYOR

        11 Mart günü ağabeyini ikna eden Handan Aşkın, İstanbul Gaziosmanpaşa’daki evlerinden eşyalarını almaya gitti. Kocası konuşmak istedi. Talebinin reddedilmesi üzerine Emre Aşkın, eşi ve ağabeyine kurşun yağdırdı. Kurşunlardan biri genç kadının omuriliğini zedeledi ve felç kalmasına neden oldu. Emre Aşkın olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Karısının felç kalmasına neden olmasına rağmen hakkında ‘yaralama’ suçundan dava açıldı. Belinden silahını çıkardı, abimi vurdu. Abimin yanına koşarken bir kurşun bana isabet etti, yere düştüm. Kımıldayamıyordum, geldi kucağıma oturdu. ‘Allah’ım yardım et’ diye bağırdım. Silahı ağzıma soktu. Tetiğe bastı. Sonradan öğrendim, kurşunu kalmamış.”

        3

        ‘SİLAHI AĞZIMA SOKUP TETİĞE BASTI’

        Belden aşağısı tutmayan Handan Aşkın, 7 aydır bir hastane odasında yaşıyor. Yaşadıklarını gözyaşları içinde HABERTÜRK’e anlatan Aşkın, çocukları için yeniden ayağa kalkma mücadelesi verdiğini söylüyor. 2005’te severek evlendiğini belirten Aşkın, yaşadıklarını şöyle anlattı: “2 çocuğum ve mutlu bir yuvam vardı. Ancak, son yıllarda tam bir canavara döndü. Belki düzelir diye çok bekledim. Ama boşanmaktan başka çarem kalmamıştı. O gün de daireden sokağa çıktığımızda, ‘Ailenizi tek tek katledeceğim’ diye bağırıyordu.

        4

        ‘KALKAMAZSAM DA...’

        Ölümden döndüğünü ve felç olduğunu ifade eden genç kadın, şöyle devam etti: “Olaydan sonra Cerrahpaşa’da 20 gün yattım. Sonra fizik tedaviye başlamam gerektiğini söylediler. 7 aydır hastanedeyim. Bu mücadeleyi çocuklarım için veriyorum. Ayağa kalkıp onlarla yeni bir hayat kurmak istiyorum. 11 yaşındaki kızım ‘Başka şehre gideriz, bir bakkal açarız’ diyor. Ayağa kalkmak istiyorum ama kalkamazsam da bir şekilde mücadele edeceğim.”

        5

        "DURUŞMALARDA YÜZÜNE BAKMAYA KORKUYORUM"

        Eşinin yargılandığı 2 duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katıldığını anlatan Aşkın, “Beni ve abimi öldürmeye çalışan bir insan hakkında yaralamadan dava açıldı. Bu durum içimi acıtıyor. Duruşmalarda yüzüne bakamıyorum. Varlığı bile beni korkutuyor. En ağır cezayı almasını istiyorum. Boşanma davamız da hâlâ devam ediyor. Beni öldürmeye çalıştı, felç bıraktı ama mahkeme hâlâ bizi boşamadı” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ