Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Şirinevler Yenibosna'da patlama! 75. yıl polis merkezi hasar gördü (VİDEO)

        Yenibosna'da Şirinevler 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında patlama oldu. Bomba yerleştirilmiş motosikletle gerçekleştirildiği belirtilen saldırı sonrası kasklı ve kırmızı montlu saldırganın kaçtığı belirtiliyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin saldırıda 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

        İSTANBUL VALİSİ:AĞIR YARALIMIZ YOK

        İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada, "Patlama 15.45 sıralarında bir motosikletin park edilmesi suretiyle meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 10 tane vatandaşımız yaralanmıştır. Ağır yaralımız yok, tedavileri devam ediyor. Olayın oluş şekli örgüt bağlantısı ve hangi örgütün olduğu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Etraftaki kamera görüntülerinin tamamı toplanıyor, bunların hepsi incelenecek. Polislerden yaralımız yok. " dedi.

        Patlama sonrası görüntüler
        Patlama sonrası görüntüler

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan sorumlu Başsavcı vekili İsmail Uçar ve aynı bürodan 3 Cumhuriyet savcısı saldırının gerçekleştiği olay yerine geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yenibosna'da gerçekleşen hain saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

        İHA muhabirinin verdiği bilgiye göre, bombalı saldırı 15.45 sularında gerçekleşti. Patlamanın ardından silah sesleri yükseldi. Yaralılar olay yerine gelen 3 ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, ikinci bir patlamaya karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

        Bölgeyeçok sayıda özel harekatçı ve bomba imha ekipleri sevkedildi. Polis helikopterleri de havadan destek veriyor.

        Gelen bilgilere göremotosikletle olay yerine gelen kasklı ve kırmızı montlu olduğu belirtilen saldırgan, motosikleti bırakarak olay yerinden uzaklaştı.

        Saldırı sonrası olay yerine birçok ilk yardım ekibi sevk edildi
        Saldırı sonrası olay yerine birçok ilk yardım ekibi sevk edildi

        YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından (RTÜK), Başbakanlığın yazısı üzerine, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak geçici yayın yasağı getirildiği açıklandı.

        RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, "6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü" anımsatıldı.

        İstanbul'da bugün yaşanan patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ve saldırıyla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü bildirilen açıklamada, medya hizmet sağlayıcılarının patlamaya ilişkin yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyması gerektiği vurgulandı.

        Toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bu çerçevede, patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara yayınlarında kesinlikle yer vermemelerini içermektedir."

        Harita

        KADİR TOPBAŞ'TAN İNCELEME

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenibosna'da patlamanın olduğu alanda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında yaşanana terör saldırısı üzerine bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Kadir Topbaş, yetkililerden 10 kişinin yaralandığı patlamaya ilgili bilgi aldı. Kadir Topbaş, " Büyük geçmiş olsun. Her taraf onarılacak. Hemen bir toplantı yaptık. Bir an önce camlar takılarak normal bir görüntü vermek lazım. Baya güçlü bir patlayıcı idi herhalde. Emniyet güçlerimiz şüpheliyle ilgili incelemelerini yapıyor. Yaralılarımızda hayati tehlikesi olan yok. Ciddi bir yaralanma yok. Yaralar sarılacak. Bunlar zaman zaman yaşanmakta, terörün buradaki yüzünü de gördük. Maddi hasarlar tespit edilir, giderilir. Hayat normale döndün diye arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Hasar tespitleri de yapılmakta" dedi. (İHA)

        Yenibosna'da patlamanın hemen sornasında yaşananlar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ