Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'nın Yenibosna'daki saldırısında yeni metot: Motosiklet
        1

        Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Yenibosna'daki bombalı saldırının motosikletle yapılmasının "yeni bir metot" olduğunu söyledi. Ağar, "Motosiklet, Türkiye için yeni bir metot. Ancak uzun zamandan beri Irak’ta ve Suriye’de görülüyor" dedi.

        2

        Ağar, HABERTURK.COM'a yaptığı değerlendirmede, PKK'nın bu yönetiminin Irak'ta ortaya çıktığını belirterek, "Eylem bölgesine sızma, dikkat çekmeme, kontrol noktalarından kurtulma, esnek ve hızlı hareket etme gibi avantajlarından yararlanmak üzere tercih edilmiş" ifadelerini kullandı.

        3

        "PATLAYICILAR PROFESYONEL"

        Abdullah Ağar, Yenibosna'daki saldırıda kullanılan bombalara da dikkat çekerek, "Yakın dönemde alışagelen tonajlı ve yüzlerce kiloluk amonyum nitrat ya da potasyum nitrat gibi gübre türevli patlayıcılardan farklı" dedi.

        4

        "Patlayıcılar profesyonel" diyen Ağar, "Nitelikli patlayıcı. Tahrip etkisinin yüksekliği bunu ispatlıyor. Plastik patlayıcı (c-3, c-4, c-6), RDX, A4 ya da TNT cinsi" diye konuştu.

        5

        ADANA, İZMİR, İSTANBUL

        Geçtiğimiz günlerde İzmir ve Adana'da yakalanan PKK'lı teröristlerin Yenibosna saldırısı failiyle "eş güdümlü ve eş zamanlı hareket ettiğini" söyleyen Ağar teröristlerin patlayıcı yüklerinin de benzer olduğunu söyledi.

        6

        Adana'da hurda deposunda arama yapan güvenlik güçleri 21 kilo TNT, 1 kilo C4, taarruz tipi 2 el bombası ve çok sayıda ateşleme fünyesi ele geçirmişti.

        73
        74
        75
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ