Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yenibosna ve Şirinevler nerede?

        İstanbul'da 06 Ekim öğle saatlerinde gerçekleşen terör saldırısının ardından birçok vatandaş Yenibosna ve Şirinevler'in İstanbul'un hangi bölgesinde yer aldığını araştırdı.

        YENİBOSNA NEREDE?

        Yenibosna, İstanbul Bahçelievler ilçesi sınırları içerinde bir semttir. Yenibosna Spor Kulübü'ne ev sahipliği yapar.

        1990 sonrası yoğun bir nüfus artışı göstermiş ve plânsız büyümüştür. Batı kısmı sanayi bölgesi iken, doğusu yerleşim bölgesidir. Son dönemde yapılan büyük siteler (Kuyumcukent, Dış Ticaret Kompleksi gibi) ve tekstil sektörünün outlet mağazları ile canlılık başlamıştır. Altınyıldız Blokları ve İhlas Evleri semtteki önemli sitelerdir. Bunların dışında İstanbul'un batısındaki tüm ulaşım hatlarının kesiştiği ana bir noktadır. Eskiden Bakırköy' e bağlı olan semt daha sonra yoğun göçle birlikte yaşadığı nüfus artışı nedeniyle Bahçelievler' e bağlanmıştır.

        Semtte Bahçelievler Stadı'da bulunmaktadır. Semtte dört ana cadde bulunmaktadır. Bunlar Yıldırım Beyazıd, Fatih, Dereyolu Mithatpaşa Caddesi ve Sanayi Caddesidir. Semtin ve en işlek caddesi Yıldırım Beyazıd Caddesi'dir. Yenibosna son dönemlerde yapılan yatırımlarla çehresini değiştirmektedir.

        Harita

        ŞİRİNEVLER NEREDE?

        Şirinevler, İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı mahalle. 1964 yılında mahalle olmuştur. ilk yerleşimin Megaralıların İstanbul'a gelişlerinden itibaren sebze ve meyve bahçesi olarak kullanılan geniş ovadır. Tavukçu Deresinin Eski Bağlardan, Mahmutbey Yolunun altı,(Hürriyet Mahallesi kesimi) Eski E-5 yolu diye bilinen alanın iki tarafı Şirinevler Mahallesidir.

        Andrikonun Bahçesi olarak da bilinen bölgede 1923 yılındaki mübadeleden, sonra Nifos olan yerin adı Siyavuşpaşa Çeşmesinin yanında bulunan Kocasinan Kulesinden esinlenerek Kocasinan Köyü Olarak değişmiştir. Nifos Köyü Teşkilat-ı Mahsusa'nın Rum ajanlarını yetiştirdiği köy olarakda bilinir. Mübadeleden sonra bölgeye Selanik'ten gelen göçmenler yerleşirler. Kocasinan 1950'lere kadar tek tük yerleşim görülürdü. O yılların sonunda 2-3 katlı geniş bahçeli bloklar yapıldı ve birçok aile Şirinevler'e yerleşti.

        1980'li yıllara kadar bahçeli, şirin bir yerleşim olan Şirinevler son derece nezih ve aile muhiti olarak bilinirdi.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ