Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit fotoğrafını buruşturup çöpe atan öğretmene soruşturma

        Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir lisede öğrencilerin sınıf panosuna astığı şehit fotoğrafını derse giren kadın öğretmenin buruşturup çöpe attığı iddia edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, konuyla ilgili soruşturma başlatacaklarını söyledi.

        Alanya'ya bağlı Okurcalar Mahallesi'ndeki Berat- Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde bir sınıfın panosuna öğrenciler tarafından, geçen mart ayında Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit olan Özel Harekat polisi Coşkun Nazilli'nin fotoğrafı asıldı. İngilizce öğretmeni İ.A., bu sınıfta derse girerken iddiaya göre panodaki fotoğrafı "Burada ne işi var" diyerek buruşturup çöpe attı.

        Buna karşı çıkan öğrencilerle tartışan öğretmen İ.A., "Madem çok istiyorsunuz gidin evinize asın" dediği öne sürülürken, olayı öğrenen veliler okul yönetimini arayarak öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

        "SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ"

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, konuyla ilgili soruşturma başlatacaklarını söyledi. Hüseyin Er, "Öğretmen ve öğrenciler arasında sözlü atışma olmuş şehidimizin fotoğrafı konusunda. Öğretmen 'Madem öyle alın evinize götürün, asın' gibi ifadeler kullanmış. Tabi ki bunu asla kabul edemeyiz. Şehidimiz bizim kırmızı çizgimiz. Okul müdüründen gerekli bilgileri aldım, soruşturmayı başlatacağız. Kaymakamımızın da bu konuda hassasiyeti var ve gereğinin yapılması konusunda talimat verdi" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ