Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adalet Bakanlığından yalanlama

        Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu Ayşenur Parıldak'ın 19 gündür tecritte olduğu, gözaltında darbedildiği" ve "60 yaşındaki bir kadının iki kez çıplak arandığı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

        Haberde adı geçen Ayşenur Parıldak'ın, 3. Kısım C-2 odasında üç kişi olarak barındırıldığı, kuruma polis tarafından getirildiğinde Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi tarafından adına düzenlenen darp-cebir izinin olmadığı raporunun bulunduğu ifade edildi.

        Tutuklunun kuruma alındığı 11 Ağustos 2016 tarihinde, kendisinin de imzasının yer aldığı "kolluk güçleri tarafından herhangi bir darp-cebire maruz kalmadığı" ibaresi bulunan tutanağın dosyasında olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Haberde iddia edilen 60 yaşındaki kadın tutuklunun iki kez çıplak arandığı iddiası asılsızdır. Kuruma ilk gelen hükümlü/tutukluların görevli kadın personellerin nezaretinde mahkum kabul biriminde kanun, tüzük ve mevzuatlara uygun şekilde, insan onuruna yakışır şekilde üst aramaları gerçekleştirilmektedir.

        Ayrıca kurumda barındırılan Parıldak'ın tacize uğradığına ilişkin iddiası tamamen gerçek dışı olup, bu iddiası ile ilgili herhangi bir başvurusu da bulunmamaktadır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ