Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şanlıurfa Emniyeti, FETÖ'nün komiser yapılanmasını çökertti

        Şanlıurfa Emniyeti, Fetullahçı Terör Örgtü'nün emniyet içindeki komiser yapılanmasını deşifre etti. Emniyetteki tüm bilgileri 7 imam aracılığı ile örgüte aktardıkları ve polis memurluğundan komiserliğe geçtikleri belirlenen 60 komiser ile onlarla irtibatlı olan 7 imam gözaltına alındı. Şanlıurfa polisinin yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün emniyetteki polis ve imam yapılanmasının tüm illerde üç şekilde olduğu da ortaya çıkarıldığı öğrenildi. Birinci kısmın polis memurlardan sorumlu, ikinci kısmın polislikten amirliğe geçenlerden sorumlu ve üçüncü kısmın ise polis akademisi amirlerinden sorumlu olduğu tespit edildi.

        Şanlıurfa İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün emniyet içindeki yapılanması ile ilgili yaptıkları çalışmalarda bazı komiserlerin örgüt ile bağlantısını tespit etti. Bunun üzerine çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, polis memuru iken girdikleri sınavlar sonrası komiserliğe geçen 60 komiserin, örgüt ile direkt bağlantısının bulunduğunu belirledi. Takipler sonucu 60 komiserin FETÖ'nün 'memurluktan amirliğe geçenlerin yapılanması' olduğu saptandı.

        EMNİYET BİLGİLERİNİ 7 İMAMA AKTARMIŞLAR

        İlk defa Fetullahçı Terör Örgütü'nün 'memurluktan amirliğe geçen yapılanmasının' deşifre edilmesi üzerine Şanlıurfa Emiyeti, bu komiserlerle bağlantılı olan imamaları da belirlemek için çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde sürdürdü. Çalışmalar sonucu, Arif, Salih, Rasim, Hamza, Halim, Gökhan ve Hakan kod adlı öğretmenlerin bu komiserlerin imamları olduğu tespit edildi. Arif kod adlı kişinin bölge imamı olduğu öğrenildi. Komiserlerin görev yaptıkları şube ve ilçelerdeki bilgileri imamlar aracılığı ile Arif kod adlı imama, onun da FETÖ'nün üst kademisine aktardığı belirlendi.

        3-4 KİŞİLİK SOHBET GRUPLARI KURMUŞ

        Yapılan operasyonlarla FETÖ'nün memurluktan amirliğe geçen yapılanmasını çökerten Şanlıurfa polisi, aynı zamanda bu yapının tüm çalışma şeklini de deşifre etti. Gözaltına alınan 60 komiser ile 7 imamın yapılan sorgularında, imamların komiserleri 3 veya 4'erli sohbet gurupları altında hücre yapılanmasına böldükleri, bir komiserin kendi sohbet grubunun dışındaki başka bir komiseri tanımaması için gayret sarfedildiği, bir sohbet grubunda bir veya en fazla iki kişiye ByLock ve Eagle programı kurdukları belirlendi.

        FETÖ EMNİYETTE ÜÇ ŞEKİLDE YAPILANMIŞ

        Şanılurfa polisi çalışmaları sonucu FETÖ'nün emniyetteki polis ve imam yapılanmasını tüm illerde üç şekilde olduğu da ortaya çıkardı. Birincisi polis memurları yapılanması ve onlardan sorumlu imamlar, ikincisi polislikten amirliğe geçenlerin yapılanması ve onlardan sorumlu imamlar ve üçüncüsü ise akademiden mezun olanlar ve onlardan sorumlu imamlar şekilnde olduğu belirlendi.

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ