Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 5 yaşındaki kızı öpüp kaçırmaya kalkan sanığa 5 yıl hapis

        Zonguldak'ta geçen 20 Temmuz'da, 'Demokrasi Nöbeti' sırasında 5 yaşındaki Z.A. adlı kız çocuğunu kucağına alıp öptükten sonra kaçırmaya kalktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 52 yaşındaki Ekrem Y., 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

        Olay, geçen 20 Temmuz'da Gazipaşa Caddesi'nde meydana geldi. 'Demokrasi Nöbeti' için toplanan kalabalığın arasına karışan ve alkollü olduğu iddia edilen Ekrem Y., anne ve babasıyla gelen 5 yaşındaki Z.A.'yı kaldırımda otururken görüp yanına gitti. Ekrem Y., iddiaya göre minik kızı kucağına alıp sevdi, öptü. Daha sonra da kucağındaki çocukla alandan uzaklaşmaya başladı. Durumu fark eden H.G. adlı genç, peşinden gittiği Ekrem Y.'yi yakalayıp çocuğu aldı. Ekrem Y., çocuğun ailesi ve kalabalık tarafından tartaklanarak polise teslim edildi.

        34 YIL HAPİS İSTEMİ

        Tutuklanan Ekrem Y., kendisini yakalayan H.G.'ye karşı 'basit yaralama', küçük kıza karış ise 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı', 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 34 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada küçük kızın babası Z.A. ve annesi E.A. ile H.G. de hazır bulundu.

        Çocuğun ailesi ve onu kurtaran H.G., sanıktan şikayetçi olduklarını söyleyerek cezalandırılmasını istedi. Z.A.'nın avukatı ise iddianamede cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kaldığının belirtilmesine rağmen eylemin bir cinsel istismar olduğunu düşündüklerini, davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülerek sanığın istinat edilen suçlardan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti avukatın talebini reddetti.

        5 YIL HAPİS, TAHLİYE

        Önceki duruşmada olay günü alkollü olduğunu, küçük kızı sadece sevdiğini, iddia edildiği gibi kaçırmak istemediğini ileri süren sanık Ekrem Y., 'cinsel istismar' suçundan 2 yıl 6 ay, 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 'Basit yaralama' suçundan beraat eden sanık, tutuklu kaldığı süre ve verilen ceza miktarı göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ