Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te FETÖ'den tutuklanan 15 asker tahliye edildi

        Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki 106. Topçu Alay Komutanlığı'nda görevliyken, 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulan 15 asker tahliye edildi. Yakınları tarafından cezaevi kapısında karşılanan askerler gözyaşı döktü.

        Fetullaçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında kalkışmaya katıldıkları iddiasıyla İslahiye 106. Topçu Alay Komutanlığı'nda çok sayıda rütbeli asker tutuklanarak Gaziantep H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Darbe girişiminin üzerinden geçen yaklaşık 3 aylık dönemin ardından bu gece subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan 15 kişi mahkeme kararıyla tahliye edildi. Yakınları tarafından cezaevi kapısında karşılanan askerler gözyaşlarını tutamadı. 85 gündür cezaevinde olduklarını söyleyen askerler çocuklarına ve eşlerine sarılarak hasret giderirken, yakınları ise yaşananlara 'adalet yerini buldu' diye yorumladı.

        Tahliyesinin ardından eşine sarılan bir astsubay, "Çok mutluyum adalet yerini buldu. Biz suçsuz olduğumuzu biliyorduk. 85 günün sonunda bizlerde ailelerimize kavuştuk. Suçsuzluğumuz kanıtlandı. Adalete güveniyoruz" dedi.

        Tahliye olan bir uzman çavuş ise, "Allah kimseyi buraya düşürmesin. Şu anda çok mutluyum. Her şey vatan içindi. Suçsuz günahsız insanlar burada yatıyor. Buradakilerin çoğu suçsuz ortaya çıkacak bu" diye konuştu.

        Serbest kalan askerlerden 11'inin tutuksuz yargılanmasına, 4'ünün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verildiği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ