Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bekir Bozdağ'dan Ankara'daki canlı bombalar hakkında ilk açıklama

        Ankara'nın Haymana ilçesinde canlı bombaların "teslim ol" çağrısına uymayarak kendilerini patlaması hakkında, büyük bir facianın önlendiğini kaydeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadele edecek imkana sahip olduğunu söyledi. Bozdağ, "Engellenen her hadise kamuoyu ile paylaşılmıyor. Çünkü terör örgütlerinin bir hedefi de vatandaşı tedirgin etmek" dedi.

        SOYLU: BAŞARILI BİR OPERASYON

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 teröristin polisin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmesine ilişkin, "Bu operasyonu, emniyet güçlerimizin takip ettiği ve nihayetinde Ankara'ya yönelik hazırlığı planlanan bir eylemi engelledikleri ve başarılı şekilde gerçekleştirdikleri bir operasyon olarak nitelendirmek lazım." dedi.

        Bakan Soylu, "Ankara'da, bombalı araçla eylem hazırlığı yapan 2 teröristin hazırladıkları düzeneği infilak ettirip kendilerini patlatarak öldüğünü" hatırlatması üzerine Ankara Valiliğinin sabah saatlerinde konuyla ilgili açıklama yaptığını anımsattı.

        Polisin operasyonunun başarılı olduğunu ve teröristlerin yapmayı planladığı eylemin engellendiğini dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

        "Bu operasyonu, emniyet güçlerimizin takip ettiği ve nihayetinde Ankara'ya yönelik hazırlığı planlanan bir eylemi engelledikleri ve başarılı şekilde gerçekleştirdikleri bir operasyon olarak nitelendirmek lazım. Gerekli tüm çalışmalar ortaya çıkarıldıktan sonra kamuoyuyla da neticesi paylaşılacaktır. Hain terör yapılanmalarının Türkiye üzerindeki kaosa yönelik planlarına karşı tüm güvenlik güçlerimiz 24 saat esası ile çalışarak bu konularda ülkemizin güvenliği, huzuru ve milletimizin eminliği için büyük gayret içerisindedirler." (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ