Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Türkiye'nin istikametini göğsünü tanklara siper edenler çizecek"

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dün Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup bir ülke imamının eşyalarının Derince Limanı'ndan İngiltere'ye konteyner içerisinde kaçırılırken gümrükçülerin titiz çalışması neticesinde yakalandığını belirterek "O konteyner içerisinde baktık ki bu yapıya mensup bir adamın eşyalarını İngiltere kaçırıyorlar. İçinde, baktığımız zaman örgütsel dokümanlar, eski eşyalar, bu örgütü ait notlar, bu örgüte ait planlar, toplantı yerleri yakaladık." dedi.

        Bir tesiste onuruna verilen yemekte iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle bir araya gelen Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı milletin verdiği mücadeleyi anlattı.

        O gece vatandaşlar sokak ve caddelere, milli iradeye sahip çıkmasaydı, ülkenin kimlere peşkeş çekileceği ve nasıl bir iç savaş çıkartılacağının tahmin bile edilemeyeceğini ifade eden Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrılarına kulak vererek o gün meydanları dolduranların, göğsünü o kurşunlara siper edenlerin oyunu bozduğunu vurguladı.Türkiye'de istikameti milletin çizeceğini dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi:

        "Eğer bundan sonra bu Türkiye'ye birileri istikamet çizecekse inanın ki bu istikameti, bu ekseni o gün göğsünü tanklara siper edenler çizecek. Ne bir Moody's veya bir başka derecelendirme kuruluşu ne de bir başka vesayet odağı çizecek. Sadece ve sadece bu millete istikameti sizler çizeceksiniz. Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz FETÖ terör örgütüyle mücadeleyi yaparken sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız 2023 hedeflerini ortaya koyarken sadece ve sadece sizlere güvendi, millete güvendi. Bizler de bu hedefi tutturmak için sizlerin önünü açacağız. Sizlerle beraber koşacağız. Sizlerin önüne çıkartılan engelleri bir bir kaldıracağız. Teşvikse teşvik, ihracatsa ihracat, üretimse üretim ne gerekiyorsa hep beraber birlikte yapacağız."

        Bakan Tüfenkci, şimdi birilerinin başka başka tezviratlarda bulunarak toplumun kafasını karıştırmaya çalıştığını aktardı. Birkaç lokal örnekle mağdur edebiyatı yapıp mağdur kitleler oluştuğu yönünde ifadeler bulunduğunu anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

        "En büyük mağdur bu millettir, bu devlettir. 15 Temmuz'dan sonra bu milletin ne hale geldiğini gördünüz. Devletin yurt dışındaki itibarının ne hale geldiğini gördünüz. Ticaretimizin nasıl aksadığını gördünüz. Bu ticareti tekrar eski hale getirebilmek için gece gündüz sizlerle nasıl çalıştığımızı gördünüz. Allah'a hamdolsun ki biz kısa zamanda tamamladık. Yine bunu millet toparladı."

        "ADALETTEN ŞAŞMAYACAĞIZ AMA MÜCADELEDEN DE VAZGEÇMEYECEĞİZ"

        Tüfenkci, 15 Temmuz gecesi kurşunlara siper olanların, 16 Temmuz sabahı iş yerlerini açarak ticaretin yapılmasını sağladığına işaret ederek ekonomide bir aksama olmaması için milletin 16 Temmuz'da 2,5 milyar dolar tasarrufunu, döviz karşısında Türk lirası düşmesin diye piyasaya enjekte ettiğini vurguladı.

        Bu şekilde milletin hem demokrasi hem de ekonomisine sahip çıktığını bildiren Tüfenkci, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Her ilde birkaç yanlışlık olmuş olabilir. Bu yanlışların düzeltilmesiyle ilgili mekanizmalar gerek Valilikte gerek Başbakanlıkta oluşturuldu. Buralarda itiraz mekanizmalarını sınırlı da tutmadık. Belli bir süre de koymadık. Ne zaman 'Ben mağdur oldum' diyen varsa, müracaat edip tekrar inceletebiliriz. O yanlışlıkları düzeltebiliriz ama 'Mağduriyetler oluşuyor, bununla mücadeleyi bırakın' gibi FETÖ'nün değirmenine su taşıyacak sözlere ve söylemlere de itibar etmememiz lazım. Adaletten şaşmayacağız ama mücadeleden de vazgeçmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz."

        Limanda FETÖ dokümanları ele geçirildi

        FETÖ'yle uzun soluklu olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, şöyle konuştu:

        "Dün FETÖ'ye mensup bir ülke imamının eşyaları Derince Limanı'ndan İngiltere'ye konteyner içerisinde kaçırılırken, gümrüklerin titiz çalışması neticesinde yakalandı. O konteyner içerisinde baktık ki bu yapıya mensup bir adamın eşyalarını İngiltere kaçırıyorlar. İçinde, baktığımız zaman örgütsel dokümanlar, eski eşyalar, bu örgütü ait notlar, bu örgüte ait planlar, toplantı yerleri yakaladık. Baktığınız zaman bu insanı tanıyanlar 'Masum' diyebilir ama baktığınız zaman bu örgütün tam göbeğinde onun için zor oluyor. Adamların rengi yok, kokusu yok, kalıbı yok. Her kalıba giren insanlar. Şimdi terörle mücadele ekipleri tarafından Körfez savcılığı koordinesinde bir soruşturma yürüyor. Bunu niye anlattım? Bu mücadele sadece 1 ayda 2 ayda değil arkadaşlar. Uzun soluklu bir mücadele. Biz bu mücadelenin arkasında koşturacağız."

        Türkiye'nin yıllarca PKK terör örgütüyle mücadele ettiğini belirten Tüfenkci, bir yandan DAEŞ bir yandan da FETÖ ile mücadele ettiklerini, öte yandan da ülkeyi ve ekonomiyi büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

        İnsanlara iş ve aş bulmaya çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

        "Onun için gece gündüz demeden koşturuyoruz. İşte yeni teşvikleri açıklıyoruz. Bu hain darbe girişiminden önce Başbakanımız sizlerle yeni teşvik paketini konuşmuştu ve bunu kamuoyuna açıklamıştı. Daha bunun uygulamaları başlamadan bu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Deyim yerindeyse 'Şeytan taşlamaktan Kabe'yi ziyaret edemiyoruz' ne zaman bir hızlanmaya başlasak, bir yerlerden müdahaleler, bir yerlerden taş koymalar başlıyor. Ya o terör örgütünü kullanıyorlar ya bu terör örgütünü kullanıyorlar, aman Türkiye dünyada lider olmasın diye ama bütün bunlara inat biz büyümeye devam edeceğiz. Bütün bunlara inat biz inşallah hem bölgede lider olacağız hem de 2023'te ilk 10 ekonominin içerisine gireceğiz."

        Programda, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da konuşma yaptı.

        AA

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ