Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Boydak kardeşlere cenaze izni verildi

        Kayseri'de dün hayatını kaybeden Hacı, Mustafa, Memduh ve Bekir Boydak kardeşlerin annesi HuriyeBoydak (82), Kayseri merkez Camikebir Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

        Cenaze törenine Kayseri Sanayi Odası ve HES Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ın yanı sıra, FETÖ soruşturmaları nedeniyle Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı, eski CEO'su Memduh ve eski Yönetim Kurulu üyesi Bekir Boydak, Adalet Bakanlığı'ndan alınan özel izinle katıldı. Boydak kardeşler, jandarma ve infaz koruma memurları nezaretinde cezaevi aracıyla Kayseri'ye gelerek, hastane morgundaki annelerini son kez gördükten sonra, Alpaslan mahallesindeki eve geçtiler. Boydak kardeşler burada önlem alan jandarmalar tarafından birinci derece akrabalarının dışında kimseyle görüştürülmedi.

        Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde geniş güvenlik önlemi alındı. Cezaevi aracından kelepçeli olarak indirilen Hacı, Memduh ve Bekir Boydak ile Nevşehir'de tutuklu bulunan yeğenleri İlyas ve MuratBoydak kelepçeleri çözüldükten sonra alkışlarla annelerinin tabutu önünde saf tuttu.

        Törene TOBB, Kayseri'deki odalar, bankalar, OSB'lerin de aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde kurum ve kuruluş çelenk gönderdi. Boydak kardeşler ve 2 yeğenleri, defin törenine katıldıktan sonra, taziyeleri kabul ettiler.

        Tutuklu sanıkların, 2 günlüğüne izinli çıktıkları öğrenildi.

        Necmettin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ