Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 2 yıl önce boşandığı eşinden kaçıyor

        Adana'da 23 yaşındaki Sait Durak, geçen Ağustos ayında av tüfeğiyle ayaklarından vurup yaraladığı eski eşi 21 yaşındaki S. T.'nin annesiyle birlikte yaşadığı eve yine tüfekle ateş etti. 2 yıl önce boşandığı Sait Durak'ın kendisi öldürmesinden korkan S. T., kızı ve annesiyle, polis eşliğinde evlerini terk etti.

        Merkez Seyhan İlçesi'nin Denizli Mahallesi'nde oturan S. T., liseye giderken okulun önüne gelen gençlerden Sait Durak ile arkadaş oldu. Ailesinin izin vermemesine rağmen Durak ile arkadaşlığını sürdüren S. T., sevdiği gençle kaçarak evlendi. Okulu bırakan S. T., evlendiğinin ertesi günü eşinden şiddet görmeye başladı. S. T. bir yıl sonra anne olmasına rağmen, şiddetin dozu her geçen gün artarak devam etti. 2 yıl önce Sait Durak'tan boşanan S. T., kızını da alarak baba evine döndü. Pişman olduğunu söyleyerek eşini ikna eden koca, karısını çocuğuyla birlikte tekrar evine götürdü ancak şiddete devam etti. Yeniden baba evine dönen genç kadın, Sait Durak'ı tehdit ve saldırılarından dolayı 7 kez şikayet eti.

        SOKAK ORTASINDA VURDU

        Hakkında 2 kez uzaklaştırma kararı verilen Sait Durak, genç kadını alışveriş için girdiği markette yakaladı. Market sahibini bıçakla tehdit edip uzaklaştıran Durak, kızının gözleri önünde genç kadını saçlarından tutup sürükleyerek dışarı çıkardı. O anlar da marketin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polis ekiplerini gören Sait Durak, kadını bırakıp kaçtı. Ancak 2 gün sonra 31 Ağustos'ta eski eşinin oturduğu sokağa gelip, "Senin ölümün benim elimden olacak" diye bağırdıktan sonra genç kadını pompalı tüfekle ayaklarından yaraladı.

        EVE ATEŞ ETTİ

        Polisin her yerde aradığı Sait Durak, 3 gün önce tekrar ortaya çıktı ve bu kez genç kadın ile ailesinin yaşadığı eve tüfekle ateş açtı. Kapı ve pencerelerde saçma isabet ederken o sırada evde olmayan S. T. ile ailesi yara almadan kurtuldu. Saldırıdan haberi olan genç kadın durumu polise bildirip, evden taşınma kararı aldı. Polis eşliğinde evi boşaltan S. T. kamyonete yüklediği eşyalarıyla başka bir mahalleye taşındı.

        "ÖLDÜRMEDEN DURMAYACAK"

        Eski eşinin hayatını kabusa çevirdiğini belirten S. T., "7 kez şikayet ettim, 2 kez uzaklaştırma kararı verildi. 31 Ağustos'ta av tüfeğiyle ayaklarımdan yaraladı. Geçen hafta da evde olmadığımız an gelip, ateş etmiş, kapılar pencerelere saçma delikleriyle dolu. Ölümden döndük. Evi terk etmek zorunda kaldık. Bu adam beni öldürmeden durmayacak" dedi.

        Polis, Sait Durak'ı 31 Ağustos'tan bu yana arıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ