Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Numan Kurtulmuş'dan Şemdinli saldırısına tepki: Hesabı sorulacak

        Başbakan Binali Yıldırım, Şemdinli'deki saldırıda 10 askerin, 8 sivil vatandaşın şehit olduğunu açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve terör faaliyetleri ülkemizin istikrarı için, geleceği karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi kurtarmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım Şemdinli'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

        "10 askerimiz şehit oldu, 8 sivil vatandaşımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.

        5 ton patlayıcıyla kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir canlı bomba. Kendisini ve bombayı patlatma suretiyle bu olay meydana gelmiştir.

        Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve terör faaliyetleri ülkemizin istikrarı için, geleceği karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi kurtarmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

        Kırsalda ortaya konulan üstün başarı terör örgütünün gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar gayreti içine girmiştir. Bunların da üstesinden geleceğiz.

        Buna benzer hazırlıklar önlenebilmektedir. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız.

        Milletimizin başı sağolsun."

        KURTULMUŞ: ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Şemdinli'deki saldırıya tepki gösterdi.

        Kurtulmuş, "Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır" dedi.

        HABERTURK.COM

        SAĞLIK BAKANI: SAVUNMA DÜŞÜNCESİNDE DEĞİLİZ

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye teröristlerce düzenlenen hain terör saldırısını kınayarak, "Terör ve teröriste karşı bir savunma düşüncesi içerisinde değiliz. Güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü onlara gösterecek şekilde onların üstüne gitmeye devam edeceğiz. Hain terör örgütleri ve onların arkasındaki güçler. Bu işe destek olan ülkeler ya da o ülkelerin içindeki belli gruplar emellerine ulaşamayacaklar" dedi.

        Erzurum'da gezi ve ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tıp Fakültesi öğrenci grubuyla bir araya geldikten sonra AK Parti Erzurum İl Başkanlığında, Şemdinli'de 9 askerin şehit olduğu, 8 vatandaşın hayatını kaybettiği, 11'i asker toplam 27 kişinin yaralandığı hain terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu.

        Bakan Akdağ, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

        "Bugün yine hain terör örgütü Şemdinli'de alçakça saldırı düzenledi ve şehadet haberini aldığımız kardeşlerimiz var, yaralılarımız var. Bu toplantıya gelirken Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürüyle görüştüm. Ambulans uçaklarımız hazır. İhtiyaç olması durumunda ve kendi sağlık durumlarının elvermesi durumunda yaralılarımızı daha ileri merkezlere naklediyoruz. Bu hususta çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Tabi burada önemli olan husus şu yaralı kardeşlerimizin nakledilmesi için onların genel durumu müsaade etmesi lazım. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Hain terör örgütleri isimleri ne olursa olsun, biz onları birbirinden ayırt etmiyoruz. Hain terör örgütleri ve onların arkasındaki güçler. Bu işe destek olan ülkeler ya da o ülkelerin içindeki belli gruplar emellerine ulaşamayacaklar. Bakanlar Kurulu toplantıların ana gündem maddesi ağırlıkla terör. Durum değerlendirmesi yapıyoruz. Türkiye ile derdi olan Türkiye'ye operasyon yapmak isteyen çevreler, ülkeler bilsinler ki bunda muvaffak olamayacaklar. Bu hususta kararlıyız. Terör ve teröriste karşı bir savunma düşüncesi içerisinde değiliz güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyetinin gücünü onlara gösterecek şekilde onların üstüne gitmeye devam edeceğiz."(İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ