Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa FETÖ'den üyelerine yükselme sınavında "Gülen soruları"

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "il imamı" olduğu iddiasıyla tutuklanan kişinin harici belleğinde, örgüt hiyerarşisinde yükselme sınavının yapıldığını ortaya koyan sorular çıktı.

        Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün "Denizli imamı" olduğu iddiasıyla firari Mehmet Boz'un hakkında yakalama kararı çıkmasının ardından, örgüt tarafından Fuat Yıldırım'ın bu göreve getirildiğini belirledi.

        Şüphelinin Servergazi Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenleyen ekipler, operasyonda Yıldırım'ı gözaltına aldı.

        Yıldırım'ın banyo penceresinden atmaya çalıştığı harici bellek de ekiplerce ele geçirilerek incelemeye alındı.

        Bellekteki incelemede, örgüt hiyerarşisinde bir üst konuma yükselebilmek için örgütün "imamları, abileri ve ablaları"na sorulan, çok seçenekli cevapların olduğu 300'e yakın test sorusunun bulunduğu belirlendi.

        Örgüt üyelerinin, bulundukları konumdan "ev", "mahalle", "bölge", "il" sorumluluklarına yükselebilmek için sınava tabi tutulduğunu ortaya koyan dokümanlarda, örgüt üyelerine FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in hayatına, sözlerine ve kitaplarına ilişkin soruların sorulduğu tespit edildi.

        Dokümanlarda, "Hocaefendi hazretleri, Türkiye'de ilk nereye hicret etmiştir?", "ABD'de ilk mülakatını hangi televizyona yapmıştır?", "ABD'de yapılan ilk mülakatını Türkiye'de hangi televizyon yayınlamıştır?", "Kırık Mızrap kitabında teslimiyetçiliği hangi bölümde, nasıl ifade etmiştir?", "Samanpazarı'nda hangi yıllar arasında vaaz vermiştir?", "Süleymaniye vaazını ne zaman yapmıştır?" gibi soruların yer aldığı kaydedildi.

        Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelinin harici belleğinden çıkan dokümanla ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ