Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kovan Tepe'de mağara içinde cephanelik bulundu
        1

        Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Hakkari Çukurca'da düzenlediği operasyon sırasında ele geçirilen Suriyeli teröristlerin kimlikleri terör örgütü PYD/YPG ile PKK bağlantısını gözler önüne serdi.

        2

        Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şemdinli Çatalcada icra edilen operasyon kapsamında toplam 23 kişi gözaltına alındı. Güvenli köyünden Lezgin Çiftçi ve Seracettin Çiftçi isimli şahısların evinin ahırında EYP yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ve değişik cins ve uzunlukta kablo bulundu.

        3

        Çukurca Uzundere Güven dağı güneybatısında yürütülen operasyonlarda teröristlerin bırakıp kaçtıkları cephanelerin yanında aldıkları dini eğitim sembolleri de dikkat çekti.

        4


        Teröristlerden geriye kalan kimlik kartları da dikkat çekti. Suriyeli teröristlerin sözde kimlikleri PKK ile PYD/YPG bağlantısını gözler önüne serdi.

        5

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Kovan Tepe'de büyük bir mağara içinde teröristlere ait cephanelik buldu

        6

        3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı tarafından 10 Ekim 2016 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında, Hakkari Kovan Tepe mevkiinde büyük mağara içinde teröristlere ait cephanelik bulundu.

        19

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Kovan Tepe mevkiinde bir mağara için çok sayıda mühimmat bulunduğunu açıkladı.

        20

        TSK'dan yapılan açıklamada, 09 Ekim 2016 tarihinde 3'üncü Piyade Tümen K.lığı tarafından icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında Hakkâri Kovan Tepe mevkiinde mağara içinde 624 adet 14.5 Doçka, bin 500 adet 12.7 uçaksavar...

        21

        11 bin 80 adet Kaleşnikof ve 952 adet 23 mm. top mühimmatı bulunduğu belirtildi. İHA