Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK: 84 DAEŞ hedefine 602 atış yapıldı

        TSK'dan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı operasyonunda, 84 DAEŞ hedefine 602 atış yapıldı. 3 muhalif şehit oldu, 14'ü yaralandı. Hava kuvvetleri 10 binayı imha etti, 7 DAEŞ'li öldürüldü.

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 44. gününde DEAŞ'a ait 68 hedefe, ateş destek vasıtaları tarafından Fırtına Obüsleri ile 252, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile 80 ve Tank ile 31 atış yapıldığını, Özgür Suriye Ordusu'nun ilerlemesine geciktiren engeller, DEAŞ'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar, geçici barınaklar şeklindeki belirlenen hedeflerin tam isabetle imha edildiğini açıkladı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 06 Ekim 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

        Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai güneybatısında yer alan Kabtan, Mazrat El Ala ve Aziziye meskun mahallerinde kontrolün sağlandığını, el yapımı patlayıcı ve mayın temizleme faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi.

        Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalifin yaralandığı öğrenilirken muhaliflerin harekatın başlangıcından bu yana 118 meskun mahalde (yaklaşık 1.000 kilometrekare) kontrolü sağlandığı açıklandı. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen DEAŞ'a ait 68 hedefe, Fırtına Obüsleri ile 252, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile 80 ve Tank ile 31 atış yapıldığını, Özgür Suriye Ordusu'nun ilerlemesine geciktiren engeller, DEAŞ'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar, geçici barınaklar şeklindeki belirlenen hedeflerin tam isabetle imha edildiğini açıkladı.

        Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından, Aktarin ve Kabtan’da bulunan 8 hedefe 10 bomba atıldığı, DEAŞ'ın silah mevzii olarak hazırladığı 7, sorumlu düzeyde DEAŞ teröristlerinin bulunduğu 1 olmak üzere toplam 8 bina ile 1 kontrol noktası ve 1 doçka yüklü aracın imha edildiği belirtildi.

        Koalisyon güçleri tarafından, Türkmen Barı güneyinde tespit edilen DEAŞ'a yönelik hava harekatı sonucunda 3 DEAŞ'lının etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

        DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve 1010 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ