Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Onur Özbizerdik'e 6 yıl hapis

        Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Dündar Kılıç’ın torunu olan ve adı karıştığı olaylar nedeniyle gündemden düşmeyen Onur Özbizerdik, bu defa mahkûm oldu.

        Bir yakınının nişanı için İstanbul Tarabya’daki bir otele giden Ahmet Ozan Özalp, arkadaşlarıyla lobide otururken iddiaya göre Onur Özbizerdik’in “O tespihi kaldır, cebine sok çabuk” uyarısıyla karşılaştı. Özbizerdik üzerindeki silahı gösterince, Özalp resepsiyon görevlisine “İçeri neden silahlı kişiler alınıyor?” diye sordu. Bunun üzerine Onur Özbizerdik silahını ateşledi ve Özalp topuğundan 2 kurşunla vuruldu. Savcılık, olayla ilgili 11 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırladı.

        İsmail Onur Özbizerdik’in, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı “Kasten yaralama, mala zarar verme ve Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” davasının mayıs ayında karara bağlandığı ortaya çıktı. Mahkeme, Özbizerdik’i toplam 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Özbizerdik, son olarak İstanbul Emniyeti’nin eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’a gece kulübünde saldırdığı için 26 Eylül’den beri tutuklu bulunuyor.

        Serdar KULAKSIZ/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ