Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖSYM Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı başvuruları nasıl yapılır? (ÖSYM AİS GİRİŞ)

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan ÖSYM Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvurular başladı. Peki başvurular nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

        Başkanlık Genel İdare Hizmetleri sınıfından 6, 7, ve 8'inci dereceli kadrolara atanmak üzere toplam 10 ÖSYM Uzman Yardımcısı alınacak.

        ÖSYM UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI BAŞVURULARI

        Sınava başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden 10-25 Ekim tarihleri arasında alınacaktır. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; yazılı sınavdan en az 10 gün önce ÖSYM Başkanlığı’nın ais.osym.gov.tr internet sayfasında ilan edilecektir. Adaylar, sınava giriş belgelerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden edineceklerdir.

        SINAVA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

        BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

        2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, 100 puan üzerinden tabloda yer alan sınav türü ve puanlarına göre asgari puana sahip olan adaylardan, ÖSYM'den görev talebinde bulunacaklar, başvuru süresi içerisinde ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden Başvuru Formu'nu doldurarak internet ortamanında müracaat edeceklerdir.

        BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        sınav türüne ve puanlarına

        * Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin başvuru kılavuzundaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

        * 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

        * Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

        * Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ