Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? (ÖSYM AİS GİRİŞ)

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri 7 Ekim'de tamamlandı. Tercihleri yapan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Peki DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

        DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        DGS tercihleri 30 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sonuçlar için ÖSYM henüz resmi bir açıklama yapmadı. 2015'de DGS tercih işlemleri 4 Eylül'de tamamlanmış sonuçlar ise bir hafta sonra 11 Eylül'de açıklanmıştı. Buna göre 2016 DGS tercih sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından bir açıklama geldiği an haberimizin içerisine eklenecektir.

        SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

        Tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden öğrenebilecek. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

        YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

        Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

        YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

        2016-DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlara ek yerleştirmeler sayesinde açıkta kalan öğrenciler yerleşebilecek. Adaylardan ek yerleştirme ücreti olarak 15,00 TL alınacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ