Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonları kapsamında 11 Ekim Salı günü gerçekleştirilen operasyon haberleri

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte11 Ekim Pazartesigününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        KARABÜK'TE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 7 kişiden ikisi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma doğrultusunda belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli A.Y, A.Ç. ve H.S, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanları D.S, S.E. ve Selahattin Toprak ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görevli Kadir Dağcıoğlu mahkemeye çıkartıldı. Zanlılardan Toprak ve Dağcıoğlu tutuklanırken, diğerleri yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        SGK ESKİ İL MÜDÜRÜ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında aralarında SGK eski İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba'nın bulunduğu 3 kişi tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen SGK eski İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, öğretmen Bayram Duysak ve turizmci Haci Yaman tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Adliyeye sevk edilen Ayşegül Y. ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenim gören Duygu G. savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (İHA)

        KARAMAN'DA 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 11 öğretmenden 1'i tutuklandı.Alınan bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, 5 Ekim Çarşamba günü gözaltına alınan 28 öğretmenden 6'sı polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 11'i işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.Adliyeye sevk adilen bu zanlılardan 1'i tutuklandı, 10'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Dün de 28 öğretmenden 11'i adliyeye sevk edilmiş, bunlardan 5'i tutuklanmış, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        ŞANLIURFA MÜFTLÜĞÜNDE 6 GÖREVLİ TUTUKLANDI

        Şanşıurfa'da, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kamu görevlisinden İl Müftülüğü'nde çalışan 6 memur, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince çeşitli tarihlerde gözaltına alınan İl Müftülüğü görevli 16 memur ile 1 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden müftülükte görevli 6 memur tutuklandı, 11 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ANTALYA'DA FETÖ'DEN 2 BİN 399 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI

        Antalyada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 bin 399 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 897'sinin tutuklandığı açıklandı.

        Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ'ye mensup bir kısım askerin başlattığı darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Anayasayı ihlal', 'Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada, soruşturma kapsamında şu ana kadar 2 bin 399 kişi hakkında adli işlem yapıldığı kaydedildi. 897 kişinin tutuklandığı, 190 kişinin gözaltında olduğu ve 338 kişinin firari olarak arandığının kaydedildiği açıklamada, "570'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 888 kişi serbest bırakıldı. 753 kamu çalışanı açığa alındı. 1156 kamu çalışanı ise ihraç/iş akdi fesih edildi. 19 kişi emekliliğe sevk edildi. 37 kişi yeniden göreve iade edildi" denildi. (DHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA FETÖ OPERASYONU: 13 TUTUKLAMA

        Afyonkarahisar'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta sonu, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 13 şüpheli tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (DHA)

        BOLU'DA FETÖ OPERASYONLARINDA 214 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklananların sayısı 214 kişiye ulaştı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından 508 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 214'ü tutuklandı, 205 kişi adli kontrol şartı ile 89 kişi ise savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. Operasyon kapsamında 12 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (İHA)

        ANTALYA'DAKİ FETÖ SORUŞTURMASINDA 399 KİŞİ FİRARİ

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 399 kişi aranıyor.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen soruşturma sürüyor. Operasyonlar kapsamında 2 bin 399 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Antalya ve ilçelerinde şu ana kadar, bin 965 kişi hakkında idari soruşturma başlatılırken, bin 156 kamu personeli görevden ihraç edildi. Soruşturmalar kapsamında 897 kişi tutuklanırken, 190 kişi gözaltına alındı, firarda olan 399 kişi ise aranıyor. (İHA)

        ADANA'DA ÖRGÜTE MADDİ DESTEK SAĞLAYAN 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları öne sürülen 17 kişi gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüte maddi destek sağladıkları iddia edilen esnaf ve işçilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Ekiplerin, belirledikleri 21 adreste yaptığı aramalarda, aralarında bir baba ile kızın da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Adana Adli Tıp Birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KIRKLARELİ'DE BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'de, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından bylock kullandığı tespit edilen bir kişi evinde yapılan aramaların ardından gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme aracı olan bylock programını kullandığı belirtilen Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde görevli E.D. hakkında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığından alınan kararlara istinaden, polis ekipleri tarafından şahsın iş yeri ve evinde arama yapıldı. Yapılan aramadan sonra E.D. isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak gerekli işlemlere başlandı. (İHA)

        BİLECİK'TE 3 AKADEMİK ve 2 İDARİ PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Bilecik'te, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ndeki 3 akademik ve 2 idari personel görevden uzaklaştırıldı.

        Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan açıklamada, "2016/4 sayılı Başbakanlık genelgesi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19 Temmuz 2016 tarih ve 82444403-299/2577 sayılı yazısına istinaden FETÖ/PDY ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek a da yardımcı olma durumu hususunda haklarında şüphe bulunan üniversitemizde görev yapan 3 akademik ve 2 idari personel, haklarında açılacak soruşturmanın selameti açısından Anayasa'nın 15. ve 657 Sayılı Kanun'un 137. madde ve devamı maddeler gereği görevlerinden uzaklaştırılmışlardır" denildi. (İHA)

        KARAMAN'DA GÖZALTINA ALINAN 11 ÖĞRETMEN DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alındıktan sonra gözaltına alınan 11 öğretmen daha adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Karaman merkezli Konya, Afyonkarahisar ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 22 öğretmeni evlerinde gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 11 öğretmen bu sabah Karaman Adliyesine sevk edildi. Dün adliyeye çıkarılan 11 öğretmenden 5'i tutuklanmış, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Gözaltına alınan öğretmenlerin Aktif Eğitim-Sen üyesi oldukları ve bazılarının da cep telefonlarında ByLock programı tespit edildiği öğrenildi. (İHA)

        ISPARTA'DA BYLOCK KULLANAN BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Isparta'da bir kişi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde yaşayan Yaşar Ç'nin FETÖ üyesi olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.

        Bir süre devam eden araştırmanın ardından operasyon düzenleyen ekipler, Yaşar Ç'yi gözaltına aldı.

        Yapılan aramada, şüphelinin evinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap bulan ekipler, şüphelinin telefonunda da örgüt üyelerinin kendi aralarında kullandığı kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock" bulunduğunu tespit etti.

        Zanlı, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        MUĞLA YATAĞAN VE KÖYCEĞİZ İLÇELERİNDE 8 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Yatağan ve Köyceğiz ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 8 öğretmen gözaltına alındı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Yatağan ve Köyceğiz ilçelerinde düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 8 öğretmeni gözaltına aldı.

        Muğla'ya getirilen zanlıların bazılarının, kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandıkları öğrenildi. (AA)

        KIRIKKALE'DE FETÖSORUŞTURMASI KAPSAMINDA2 TUTUKLAMA

        Kırıkkale'de, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 kişi tutuklandı.

        Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan öğrenci evlerinin abisi olduğu iddia edilen Mevlüt Kandemir ile işadamı Fatih Sarı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yasin C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 35 ÖĞRETMENE FETÖ GÖZALTISI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 35 öğretmen gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 40 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Gözaltına alınan 35 öğretmen Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında SGK eski İl Müdürü Mehmet Ali Y.'nin da bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi.

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan, SGK eski İl Müdürü Mehmet Ali Y., Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğrenimine devam eden Duygu G., öğretmen Bayram D., İş Adamı Hacı Y. ve eşi Ayşegül Y. adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SAKARYA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 15 ŞAHISTAN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 15 şahıstan 12'si tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığıca başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince gözaltına alınan 15 şahıs geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Hakim karşısına çıkan 15 şahıstan ev hanımı Esbiye K., Özlem Y., işçi Abdullah K., bilgisayar mühendisi Abdullah O.İ., öğretmen Adem E., Leyla T., memur Adem T., işçi Mustafa A., muhasebeci Sinan S., mühendis Mustafa M., memur Ferhan A., Ahmet Ö., tutuklanırken, Ev hanımı Aslı Ece K., İşçi Suat K., öğretmen Halit G., ise adli kontrol şartıyla yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. (İHA)

        EDİRNE'DE FETÖ SORUŞTURMASINI YÖNETEN EMNİYET MÜDÜRÜ FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ soruşturmalarını yürüten emniyet müdürü, telefonunda 'Bylock' programı tespit edilmesi nedeniyle açığa alınmasının ardından gözaltına alındı.

        Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Engin E., 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY yönelik soruşturmalarını yürütüyordu. Geçtiğimiz 3 ay içerisinde soruşturma kapsamında gözaltına alınan asker, polis ve çeşitli meslek gruplarından yüzlerce kişinin sorgulamasını bizzat yapan evli ve 2 çocuk babası emniyet müdürü Engin E., açığa alınarak gözaltına alındı.

        Yaklaşık bir hafta önce telefonunda 'Bylock' programı tespit edilmesinin ardından açığa alınan emniyet müdürü Engin E., dün akşam saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 21 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Gaziantep'te, 'bylock' kullandıkları saptanan 21 öğretmen çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki eğitim kurumlarında görevli 27 öğretmen, örgütün gizli haberleşme programı olan 'bylock' kullandıkları gerekçesiyle savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen öğretmenlerden 21'i, çıkarıldıkları mahkemece 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanırken, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. (DHA)

        EDİRNE'DE FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 14 İŞADAMI TUTUKLANDI

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan 18 kişiden 14'ü tutuklandı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından dün Edirne Adliyesi'ne getirilen iş adamı ve esnaflar arasında bulunan 18 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        ESKİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında İstanbul'da yakalanan eski İstanbul emniyet müdür yardımcısı Oktay Bulduk tutuklandı

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla 8 Ekim'de gözaltına alınan ve aynı zamanda Ardahan eski il emniyet müdürü olan Oktay Bulduk, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanması ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

        Bulduk Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi Necmettin Kafalı tarafından sorgulandı. Bylock kullanıcısı çıkan Oktay Bulduk tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Bu arada Oktay Bulduk'un İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adli kontrol ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

        Bulduk, 17-25 Aralık girişimi ardından Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alınmıştı. (AA)

        ANTALYA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 61 KİŞİDEN 28'İ TUTUKLANDI

        Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 61 kişiden 28'i tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri tarafından 29 Eylül'de gözaltına alınan 61 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. FETÖ/PDY'nin gizli yazışma programı 'ByLock' kullandığı belirlenen çoğunluğu öğretmen çeşitli meslek dallarına mensup şüphelilerden 28'i çıkarıldığı sulh ceza mahkemesince tutuklanırken, 33'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ADANA'DA FETÖ OPERASYONU: 17 GÖZALTI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şafak vakti, Adana merkezde FETÖ'ye üye olduğu ve örgüte yardım ettiğini belirlediği işçi, esnaf ve serbest meslek sahiplerine yönelik operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak 21 adrese yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

        Emniyete götürülen zanlıların sorgusu devam ediyor. (İHA)

        İZMİR MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU

        İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye yönelik İzmir merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan 23 kişiyi gözaltına aldı.

        FETÖ/PDY üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddia edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        BOLU'DA 19 KİŞİ ADLİYEDE

        Bolu'da, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada geçen pazar günü polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 19 kişinin Emniyet'teki işlemleri tamamlandı. Aralarında iş adamları ve dernek yöneticilerinin bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen delil niteliğindeki eşya da savcılığa teslim edildi.

        KÜTAHYA'DA 9 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kütahya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri geçen 3 Ekim'de R.Z., M.G., F.T., D.T., E.B., M.A.G., M.A.A., R.Y. ve M.A.T. adlı öğretmenleri gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 9 öğretmen bu sabah adliyeye sevk edildi. (DHA)

        MANAVGAT'TA FETÖ OPERASYONU

        ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kadın, adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manavgat ve Serik'te 1 Ekim'de yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından önce Manavgat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ardından güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

        Şüphelilerin, Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği'ne (MAÇED) yönelik operasyonlar çerçevesinde dernek Başkanı Hatice Canan'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen listede isimleri olduğu için haklarında yakalama kararı bulunduğu belirtildi. Hakkında yakalama kararı bulunan MAÇED Başkanı Hatice Canan'ın, Manavgat Sağlık Derneği Başkanı eşi Dr. Emin Canan'la 17 Temmuz'da yurtdışına kaçtığı belirtildi.

        Öte yandan soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen 11 kadından 8'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ZONGULDAK'TA FETÖ'DEN 8 ÖĞRETMEN, 7 'ABLA' ADLİYEDE

        Zonguldak'ta, Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 öğretmen ile 'abla' olarak görev yaptığı iddia edilen 7 kadın, adliyeye sevk edildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada jandarma tarafından merkez ve ilçelerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 8 öğretmenin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 8 öğretmen, adliyeye sevk edildi. Ardından Alaplı İlçesi'nde polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan, örgütte 'abla' olarak görev yaptıkları ileri sürülen 7 kadın da işlemleri tamamlanarak adliyeye çıkarıldı.

        Geçen 12 Ağustos'ta Ereğli İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözlatına alındıktan sonra tutuklanan TCSG -301 Sahil Güvenlik Gemisi'nde görevli 1 üstteğmen ve 4 astsubay, avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi. Öte yandan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisar'da görev yaparken görevden uzaklaştırılan öğretmen Fatih L.'yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen Fatih L.'nin sorgusu devam ediyor.

        ADLİYE ÇALIŞANLARINA YÖNELİK OPERASYONDA 28 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adliye çalışanlarına yönelik FETÖ/PDY soruşturmasında 22 Eylül tarihinde gözaltına alınan şüphelilerden 28'i daha adliyeye sevk edildi. Geçtiğimiz günlerde aynı operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 61 kişiden 7'si tutuklanmıştı. Şüpheliler FETÖ/PDY terör örgütünün yöneticisi veya üyesi olarak, cebir ve şiddet kullanarak Anayasa'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalışmakla suçlanıyorlar.

        Adalet Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğünün 28 Temmuz 2016 tarihli soruşturma emri gereği 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. İstanbul'da tüm adliyelerin personeli, icra ve iflas dairesi personelleri ile ilgili başlatılan soruşturmada şüpheliler terör örgütünün yöneticisi veya üyesi olarak cebir ve şiddet kullanarak Anayasa'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmak, yerine başka bir düzen getirme, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Cumhurbaşkanı'na yönelik darbe giriminde bulunmaya yönelik eylemleri gerçekleştirenlerle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmekle suçlanıyorlar.

        Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bu soruşturma kapsamında 22 Eylül 2016 tarihinde başlatılan operasyonlarda 86 kişinin gözaltına alınmıştı. Önceki gün bu şahıslar arasında bulunan 61'i adliyeye sevk edilmişlerdi. Çağlayan Adalet Sarayında ifadeleri alınan bu şüphelilerden 7'si tutuklanmıştı.

        Aynı operasyon kapsamında Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan 28 kişide bugün adliyeye sevk edildi. 10'u kadın olan şüpheliler sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri alınarak Çağlayan Adalet sarayına gönderildi. Şüphelilerin evlerinden ve üzerlerinden çıkan cep telefonu, harici bellek, bilgisisayarların incelemesi ise Siber Suçlarla Mücadele müdürlüğünde sürüyor. (DHA)

        ELAZIĞ'DA 18 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına aldığı ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 18 polis, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

        Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ merkezli 5 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 18 polisin sorgularının tamamlandığı ve adliyeye çıkarıldıkları belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 6 polisin ise arandığı belirtildi. (DHA)

        MANİSA'DA 25 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        MANİSA merkezli olarak 42 kentte düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 82 polisten 25'i daha adliyeye sevk edildi. Geçen çarşamba günü adliyeye sevk edilen ilk gruptaki 22 polisten 10'u tutuklanmıştı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik geçen 24 Eylül'de, Manisa merkezli 43 kentte düzenlenen ve aralıklarla süren operasyonda gözaltına alınan 82 polisten, aralarında iki komiserin bulunduğu 25 polis, bu sabah adliyeye sevk edildi. 25 şüpheli öncesinde çevik kuvvet eşliğinde, Manisa Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirildi. Hastaneye getirilen bazı polisler giydikleri montlarıyla yüzlerini gizledi. Sağlık kontrolünün ardından 25 emniyet mensubu adliyeye götürüldü.

        Geçen çarşamba günü adliyeye sevk edilen ilk gruptaki 22 polisten 10'u tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli olarak FETÖ/PDY'ye yönelik 4 ilde yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların polis ve emniyetteki üyelerine abilik ile ablalık yaptıkları, ayrıca Bylock haberleşme sistemini kullandıkları öğrenildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya'nın koordinasyonunda, İzmir merkezli 4 ilde operasyon yapıldı. 24 kişinin isminin bulunduğu listedeki 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların polis ve emniyetteki üyelerine abilik ile ablalık yaptıkları, ayrıca Bylock haberleşme sistemini kullandıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        SAMSUN'DA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4 gün önce örgütün Tekkeköy İlçesi yapılanmasına yönelik Tekkeköy, Terme ilçeleri ile Ordu'da eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. 100 polisin gerçekleştirdiği operasyonda, iddiaya göre içlerinde esnaf ve öğretmenlerin bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin Tekkeköy İlçesi'nde örgüte ait yurt olarak kullanılan bir pansiyonda zaman zaman toplanarak örgütsel faaliyet yürüttüklerinin belirlendiği öne sürüldü. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün sorgulanan 11 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ