Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı'na hakaretten hakim önüne çıktı

        Bolu F Tipi Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta hakaret ettiği gerekçesiyle hakim önüne çıkarak ifade verdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta hareket ettiği iddiasıyla hakkında Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçlamasıyla dava açılan Alaattin Çakıcı, mahkemenin talimatıyla ifade vermek için yoğun güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi'ne getirildi. Çakıcı'nın adliyeye çıkartılışı sırasında polis ve jandarma ekipleri cezaevi aracının çevresinde adeta etten duvar ördü. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan Çakıcı, adliyeden çıkarken de kendisini bekleyen yakınlarını selamladı. Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında tekrar F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

        Mahkeme sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan avukat Can Sevinç, Çakıcı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep Efendi' başlığıyla yazdığı mektup nedeniyle hakkında dava açıldığını söyledi. Sevinç, Çakıcı'nın mahkemede "Sözler bana aittir. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben sadece Allah'a kulluk ederim. Ben kişinin makamına yönelik hakaret etmedim. Sadece kendisinin sivil kimliğine yönelik beyanda bulundum. PKK ve FETÖ'cüler ile işbirliği yaptığı için o dilekçeyi yazdım. O günkü koşullar nedeniyle bu dilekçeyi yazdım ama bugün provokatörlük yapan devlet düşmanları. Ben Recep Tayyip Erdoğan'a gücünden dolayı yalakalık yapmak için konuşmuyorum. Bu söylediğim kısım 15 Temmuz'dan sonrası içindir. Hatta ben bunların Amerika işi olduğunu UYAP üzerinden Cumhurbaşkanına gönderdim" şeklinde ifade verdiğini belirtti. Sevinç, mahkeme heyeti tarafından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının sorulmasına da Çakıcı'nın "Ben verilecek tüm cezaları kabul ediyorum. Hiçbir erteleme ve geri bırakılma istemiyorum. Bu hakaret içerikli yazı kesinlikle makama değil Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına aittir" dediğini ifade etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ