Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bandırmalı TIR şoförüne hacker tuzağı

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ikamet eden 42 yaşındaki TIR şoförü Ercan Tav, yurt dışından kredi kartı bilgilerini ele geçiren hackerlar tarafından 8 bin TL dolandırıldığını iddia etti.

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ikamet eden 42 yaşındaki TIR şoförü Ercan Tav, yurt dışından kredi kartı bilgilerini ele geçiren hackerlar tarafından 8 bin TL dolandırıldığını belirtti. Bandırma'nın Kayacık Mahallesi'nde ikamet eden ve geçimini şoförlüğü yaparak kazanan Tav, kendisine ait özel bir bankadan aldığı kredi kartının bilgilerinin 5 Ekim 2016 tarihinde gece saat 03:10'da ele geçirilmesi ardından 8 bin 360 TL dolandırıldığını ifade etti.

        Tav, "Gece evimde uyurken, açık olan cep telefonuma ardı ardına mesajlar geldiğini gördüm. Mesajlara baktığımda kredi kartımla ismini bilmediğim bir çok firmadan seri halde alışverişler yapılmakta olduğunu fark ettim. 9 dakika içinde cep telefonuma 115 mesaj geldi. Hemen bankayı aradım. Kredi kartımı saat 03:19'da kullanıma kapattılar ama kartım kullanıma kapatıldıktan sonra bile alışveriş yapıldığını fark ettim." dedi.

        Mağdur TIR şoförü Tav, hackerların bankanın sistemlerine girerek kendisine ait kredi kartının yine kendi onayı olmadan limitini 9 bin 900 TL'ye kadar yükseltip, alışverişlerine bu şekilde devam ettiklerini belirtti.

        Tav "Banka yetkilileri bana sistemlerine girilmiş olduğunu ve durumun incelendikten sonra kendisine ulaşılacağını belirttiler. Banka kartımla 115 alışveriş denemesi yapmışlar. Bunlardan 20'si başarılı olmuş. Kartımla çeşitli filmler alınmış. Hatta pizza bile almışlar. Emniyet Müdürlüğü'ne ve Bandırma Cunhuriyet Savcılığı'na da başvurumu yaptım. Emniyet Müdürlüğü'ndeki yetkililer kartımın ve tüm hesaplarımın bloke edilmesi için bankaya gerekli yazışmaları gönderdiklerini söylediler. Banka ise bu olay olduktan sonra kredi kartı ekstremi göndererek, aylık ödememin yapılmasını istedi. Yetkililerden sesimi duymalarını ve bu duruma bir çare bulmalarını istiyorum. İşimden de oldum, mağdurum" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ