Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Ölen çocuğun otopsi sonucunu bekliyoruz"

        Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, ilçede dağıtılan salamlı sandviçi yedikten sonra bir kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiği iddialarına ilişkin, "Sadece vefat eden çocuk ve ablasında zehirlenme söz konusu, diğer çocuklarda herhangi bir sıkıntı gözükmemesi dağıtılan kumanyadan kaynaklanma algısını zayıflatıyor." dedi.

        Kaymakam Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında, ilçelerindeki bir ilkokulda dağıtılan salamlı sandviçi yedikten sonra 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun zehirlenerek hayatını kaybettiği yönünde iddialar olduğunu anımsatarak, Hacıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma başlattıklarını ifade etti.

        Hacıoğlu'nun gerçek ölüm sebebinin yapılacak otopsinin ardından saptanacağını anlatan Akhan, "Sadece vefat eden çocuk ve ablasında zehirlenme söz konusu, diğer çocuklarda herhangi bir sıkıntı gözükmemesi dağıtılan kumanyadan kaynaklanma algısını zayıflatıyor." diye konuştu.

        Okuldaki diğer çocuklarda zehirlenen olmadığına işaret eden Akhan, şunları kaydetti:

        "Okuldaki diğer öğrencilerde zehirlenme söz konusu değil. Sadece vefat eden çocuk ve ablasında zehirlenme söz konusu. Diğer çocuklarda herhangi bir sıkıntı gözükmemesi dağıtılan kumanyadan kaynaklanma algısını zayıflatıyor. Ölen çocuğun otopsi sonucunu bekliyoruz, çocuğun ölüm nedeni otopsiyle net olarak ortaya çıkacaktır. Olayla ilgili idari soruşturma başlattık. Sağlık Bakanlığından da müfettiş talep edildi. Ölen çocuğun ablası Ağrı'da tedavi edildi, midesi yıkandı, durumu iyiye gidiyor. Maalesef kardeşini kaybettik."

        Akhan, ölen Hacıoğlu'nun, çevre illerdeki hastanelerde yer olmadığı için götürüldüğü Batman'daki bir hastanede vefat ettiğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ