Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Anayasa Mahkemesi'nden CHP'nin başvurusuna ret

        Anayasa Mahkemesi, CHP'nin OHAL'e ilişkin KHK'nın iptali istemiyle yaptığı başvuruyu yetkisizlik nedeniyle reddetti. Gerekçeli karar 10 gün içinde açıklanacak.

        CHP'Lİ GÖK: SKANDAL KARAR

        Karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Elbette kararın gerekçesini bilmiyoruz. Ama 1990 yılında aynı konuda benzer bir karar vardı. Kendisini yetkili ve görevli sayan AYM'nin emsal kararı karşısında kendi içtihatlarını gözetmeksizin verdiği bir karar tam anlamıyla skandaldır. Devleti devlet yapan kurumlarıdır. Mahkemeleri de mahkeme yapan kendi içtihatlarıyla hukuki güvenceyi sağlamalarıdır" diye konuştu.

        BOZDAĞ: KARAR DEĞİL, AÇIKLAMA SKANDAL

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararın Anayasa'ya uygun olduğunu belirterek Gök'ün açıklamalarına yanıt verdi. Bozdağ, "Burada skandal olan CHP'nin grup sözcüsünün açıklamasıdır. Yanlışı yapan Anayasa mahkemesi değil, CHP'dir. Anamuhalefet partisi bile bile anayasaya aykırı bir yolu seçmiştir" dedi.

        "HEM AYM'YE GİDECEKSİNİZ HEM DE MECLİS'TE GÖRÜŞELİM DİYECEKSİNİZ..."

        Meclis'te açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, "Başvurunun hukuka aykırı, Meclis'in teamüllerine aykırı olduğunu ifade etmiştik. AYM ret kararını vermiştir. Yerinde bir karardır. Ama CHP'nin kıymetli yöneticileri skandal bir açıklama yaparak bu kararı 'skandal' olarak yorumlamıştır. Hukuka ne kadar uzak olduklarının göstergesi. Ben bu kararın hayırlı olmasını ümit ediyorum. KHK'lar FETÖ ile mücadelede en önemli argüman. Buna zarar veren yaklaşımlar FETÖ'ye destek anlamına gelir. Siz hem KHK'ları AYM'ye götüereceksiniz hem de Meclis'te görüşelim diyeceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ