Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 15 dakikada yakalandılar, cezaevi önünden kaçırıldılar

        İstanbul Büyükçekmece ve Esenyurt'ta aynı gün içinde gasp ve kapkaç girşiminde bulunan 3 kişiden 2'si, kapkaç girişiminden 15 dakika sonra yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı ancak götürüldükleri cezaevinin önünde kaçırıldılar.

        Olay 23 Eylül 2016 saat 17.00 sıralarında Esenyurt'ta meydana geldi. ABD'de yaşayan, tatil için Türkiye'ye gelen gazeteci Dursun Boran, fatura ödemek için bankaya gitti. Boran elinde çantasıyla bankadan çıkıp aracına bindikten saniyeler sonra iddiaya göre Emir Ş. adlı kişi yanına gelerek aracın kapısını zorladı ancak kilitli olan kapılar açılmadı. Boran, neden kapıyı açmak istediğini sorunca Emir Ş. küfür ederek kendisini bekleyen arabaya doğru gitti.

        KAMERAYI GÖRÜNCE KAÇMAYA BAŞLADILAR

        Emir Ş. ve arabadaki iki kişiden şüphelenen Dursun Boran, telefonuyla 3 kişinin görüntüsünü çekmeye başladı. Gazeteci Boran'ın kendilerini kameraya çektiğini gören 3 kişi arabalarıyla TEM Hadımköy gişelerine doğru kaçmaya başlayınca Boran 155'i aradı. İhbar üzerine polis harekete geçerken olaydan habersiz olan ve bankalar önünde görevli bulunan sivil Güven Timleri de şüphelilerin aracından şüphelenerek takibe başladı.

        10 GÜN ÖNCE ŞARTLI TAHLİYEYLE ÇIKMIŞ

        Yaklaşık 15 dakikalık kovalamacanın ardından şüphelilerin aracı Silivri yolunda durduruldu. Araçtaki Emir Ş. ve Halit P. gözaltına alınırken aracı kullanan şüpheli kaçarak kayıplara karıştı. İki şüphelinin hırsızlık, gasp, yağma, kapkaç ve kasten yaralama suçlarından çok sayıda kayıtları olduğu, Halit P.'nin olaydan 10 günce cezaevinden şartlı tahliyeyle çıktığı öğrenildi. Şüphelilerin kullandığı, ön ve arka plakaları farklı araçla olaydan bir saat önce de Büyükçekmece'de bir aracın camını kırdıkları, arabada bir şey bulamayınca araca zarar verdikleri belirlendi.

        CEZAEVİ ÖNÜNDEN KAÇIRILDILAR

        Soruşturmayı Asayiş Şube Müdürlüğü devraldı. İki şüpheli, Asayiş Şube'deki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Tutuklanan iki kişinin Metris Cezaevi'ne nakli sırasında iddiaya göre yaklaşık 10 kişilik bir grup polislere saldırdı. Çıkan arbedede Emir Ş. ve Halit P. cezaevi önünden kaçırıldı. Polis, firarla ilgili soruşturma başlattı. İki firari 20 gündür her yerde aranıyor.

        "NE İLK NE SON OLACAK"

        Olayla ilgili konuşan Dursun Boran, "Vatandaşların da kanun tanımayan insanlar kadar korkusuz olması lazım. Ayrıca bu olay ne ilk, ne de son olacak. Banka önlerinde gasp ve kapkaçın önlenmesi, faillerin yakalanması için her banka şubesinin sadece önünü değil etrafı görecek şekilde güvenlik kamerası takması lazım" dedi.

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ